Fotbalistul cu 22 de meciuri la naţională care se află în comă de 39 de ani din cauza unei erori a doctorilor

Jean-Pierre Adams, fostul jucător al echipei Paris Saint-Germain, astăzi în vârstă de 73 de ani, se află de 39 de ani în comă, din cauza unei erori medicale.

31 mart. 2021, 09:28
Fotbalistul cu 22 de meciuri la naţională care se află în comă de 39 de ani din cauza unei erori a doctorilor

Fotbalistul era considerat unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul francez în anii ’70, dar pe 17 martie 1982 Adams trebuia să efectueze o intervenţie chirurgicală de rutină la genunchi, ca urmare a unei rupturi de ligament. Înainte de operaţie, el a vorbit cu soţia sa, pentru a o linişti: „Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”.

De atunci nu a mai vorbit niciodată. În urma unei doze aproape letale de anestezic, a suferit un bronhospasm, o contracţie a bronhiilor care face dificilă respiraţia, iar creierul său a fost lipsit de oxigen. De atunci, el se află în stare vegetativă.

Născut la Dakar (Senegal) în 1948, Adams a venit în Franţa când avea doar 10 ani. A trebuit să lucreze într-o fabrică ce producea cauciuc înainte să fie descoperit de reprezentaţii clubului Nîmes, la care şi-a început cariera ca fotbalist profesionist. Adams, poreclit „Black Rock” (Stânca neagră), a disputat 22 de meciuri pentru selecţionata Franţei, scrie Agerpres.

Fotbalistul francez a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai PSG din primul deceniu de existenţă

Între 1972 şi 1976 a făcut cuplu în centrul defensivei Les Bleus cu legendarul jucător francez Marius Tresor. Antrenorul de atunci al Franţei, românul Ştefan Kovacs, a supranumit acest cuplu „Garda Neagră”, după o performanţă impresionantă a celor doi împotriva puternice echipei a Poloniei.

De la Nîmes, Adams a plecat la OG Nice, unde a evoluat patru sezoane, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain, în 1977. În cei doi ani petrecuţi pe Parc des Princes, el a disputat 42 de meciuri şi a marcat două goluri, rămânând în memoria fanilor ca unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui PSG din primul deceniu de existenţă a clubului parizian.

Legendarul Henri Michel l-a descris pe Adams ca pe „o forţă a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoinţă şi determinare”.

Jean-Pierre Adams a mai jucat apoi pentru o scurtă perioadă la divizionara secundă Mulhouse, încheindu-şi cariera la amatorii de la Chalon.

Citeşte şi: Rică Răducanu, mărturisire cutremurătoare după ce s-a vindecat de Covid-19. Soţia sa a stat o lună în spital!


loading...