Fotbalistul Ianis Zicu NEAGĂ implicarea sa în TRUCAREA unor meciuri

Fotbalistul Ianis Zicu, legitimat în prezent la gruparea sud-coreană Gangwon FC, neagă acuzaţiile privind implicarea sa în trucarea unor meciuri, după ce numele său a apărut într-o serie de interceptări telefonice realizate în cazul interlopului timişorean Sorin Udrea, cu care a discutat despre posibile meciuri aranjate şi pariuri pe anumite partide din liga secundă din România.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 10:12
Fotbalistul Ianis Zicu NEAGĂ implicarea sa în TRUCAREA unor meciuri

Într-un comunicat remis ROMÂNIATV.NET de avocatul Cristian Sîrbu, care reprezintă interesele lui Ianis Zicu, se arată că acuzaţiile care îi sunt aduse fotbalistului nu se susţin.

”Îl cunosc pe Sorin Udrea şi am purtat cu acesta diverse convorbiri telefonice, dar niciodată în sensul celor arătat în articolele de presa”, spune Zicu în comunicat

Fotbalistul mai precizează: ”Ţinând cont de faptul că de-a lungul carierei mele am fost cunoscut ca un sportiv exemplar, ce a dat permanent dovadă de corectitudine şi sportivitate, această publicitate negativă mă afectează grav pe plan profesional”.

Ianis Zicu arată că toţi cei care îi lezează drepturile vor răspunde din punct de vedere civil şi penal pentru faptele lor.

Liderul interlop Sorin Udrea a fost ridicat în urma unei operaţiuni a DIICOT Timişoara, la care au participat şi lucrători de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş, alături reprezentanţi ai Jandarmeriei.

În referatul întocmit de procurorii DIICOT Timişoara pentru propunerea de arestare preventivă a lui Sorin Udrea apar şi numele unor fotbalişti precum Ianis Zicu şi Dan Alexa, dar şi cel al lui Cosmin Contra.

Potrivit referatului pentru propunerea de arestare preventivă, pe numele liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, întocmit de procurorii DIICOT, Udrea a avut, în 23 mai 2011, o convorbire cu un fotbalist de la o echipă din Diviza B, pe care l-a întrebat dacă „joacă în echipă” . La răspunsul afirmativ al interlocutorului, Udrea i-a spus: Vreau să vorbesc ceva cu tine, dacă se poate, pentru ultimul meci”.

În ziua următoare, la ora 16.37, Udrea Sorin Adrian a fost contactat de către jucătorul de fotbal Ianis Zicu, de la echipa Poli Timişoara. În timpul convorbirii, aceştia au discutat despre meciurile din liga secundă, iar la un moment dat fotbalistul a spus «Am prieteni care au câştigat la pariuri 200 de milioane!», la care inculpatul (Udrea – n.r.) i-a spus «Şi eu, trebuia să câştigăm!». Zicu a întrebat « Păi, şi n-aţi pierdut?», iar Udrea i-a răspuns «Păi, n-am mai apucat!». În continuare cei doi au discutat despre meciuri şi cotele de pariuri. La finalul discuţiei, Udrea Sorin Adrian i-a spus interlocutorului «dacă ştii ceva, sună-mă pe week-end acum!» şi interlocutorul i-a răspuns că va verifica dacă titularii joacă la echipe. Tot la final, Udrea a susţinut că aşteaptă să se întâlnească cu numitul Cristi de la Săgeata Năvodari, echipă care evolua în liga a doua„, se arată în referat.

Totodată, conform aceluiaşi document, fostul jucător al lui Poli Timişoara, Dan Alexa, l-ar fi rugat pe Udrea să îl ajute pe prietenul lui, Contra.

„Pentru recuperare de bani au apelat la Udrea Sorin Adrian şi fotbalistul Dan Alexa, de la clubul Rapid Bucureşti. Astfel, într-o discuţie din data de 22 martie 2011, ora 16.40, acesta l-a rugat să îl ajute pe «Contra» (se pare că era vorba despre fotbalistul Contra Cosmin din Timişoara), «cu problema lui cu aia, cu Pepi!», menţionând la un moment dat «7.000 sunt!»”, se mai arată în document.

Liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă din Timişoara, Sorin Udrea, şi alţi trei membri ai reţelei au fost arestaţi preventiv, în noaptea de joi spre vineri, pentru tentativă de omor, de Tribunalul Timiş.