FOTO: Accident oribil. Cine erau persoanele care au fost zdrobite instant, în urma impactului: „Mașina e o armă!”

Un accident rutier groaznic a avut loc joi noaptea, în Lublin, Polonia. Trei adolescenți au murit pe loc, iar al patrulea se află în spital, într-o stare de sănătate deosebit de gravă. 

07 ian. 2023, 15:59
FOTO: Accident oribil. Cine erau persoanele care au fost zdrobite instant, în urma impactului: „Mașina e o armă!”
Accident oribil în Polonia / Foto: lublin112.pl

Evenimentul nefericit a avut loc joi noaptea, 6 ianuarie, în jurul orei 23:50. Șoferul avea vârsta de doar 18 ani. Abia luase permisul. El a călcat prea tare pedala de accelerație și a intrat într-un stâlp de la marginea drumului. Astfel, a murit pe loc, atât șoferul, cât și trei prietenii săi, care ieșiseră în oraș pentru a se distra.

Tânărul fără experiență la volan a pierdut controlul volanului după ce a derapat. Puștiul devenise șofer cu doar câteva săptămâni înainte de a comite gestul extrem, care i-a adus moartea.

Potrivit presei locale, unul dintre pasageri a fost scos de trecători din mașină, iar restul au fost scoși de pasageri.

Medicii au ajuns rapid la fața locului, dar nu au avut nicio șansă de a mai salva vreun pasager, cu excepția celui internat în spital. Restul au fost zdrobiți.  Pe lângă șoferul de 18 ani, în mașină mai era un tânăr de 17 ani, o adolescentă neidentificată, decedată și un băiat de 16 ani, care este în spital, în stare gravă.

Mașina a fost distrusă. Mai multe bucăți din caroserie au zburat la zeci de metri pe drumul public.

Procurorii și polițiștii desfășoară cercetări în prezent, pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii tragediei.

 

Accidente mortale pe bandă rulantă în România. Avertismentul lui Titi Aur

 

Un eveniment similar a avut loc de curând și în România, în Prahova. Un șofer în vârstă de 20 de ani a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și s-a izbit de un copac aflat la marginea drumului. Impactul i-a fost fatal. Pe lângă șofer, în autoturism mai era un pasager în vârstă de 18 ani și altul de 20 de ani.  Doar șoferul de 20 de ani a supraviețuit. El a fost găsit inconștient de Poliție.

De-a lungul timpului, pilotul Titi Aur a lansat mai multe semnale de alarmă, pentru ca șoferii să nu mai recurgă la gesturi extreme pe drumurile publice.

„Din păcate, teribilismul, aventura, dar mai ales că cei de la volan nu conştientizeaza la ce pericol se expun, indiferent de motive: că vrea să-şi testeze masina, că o fi fost sub influenţa unor substanţe sau nu, indiferent care dintre cei 2 conducători, efectele sunt dezastruoase.

Singurul lucru care ne poate salva în astfel de situaţii e să facem în aşa fel încât majoritatea, daca nu toţi conducătorii, să conştientizeze la ce pericol se expun când se urcă la volan. Maşina ucide, e o armă dacă nu e condusă corect”, a declarat celebrul pilot, într-un interviu.