Accident grav: polițiștii și-au făcut mașina de serviciu „conservă”, în încercarea de a prinde un hoț

„Furios și Iute" nu e posibil în România. Vineri seară, o mașină de poliție a fost făcută „conservă", în urma unui accident rutier, petrecut în județul Buzău. Agenții au urmărit un șofer care nu plătise benzina cu care a alimentat la stație. 

07 ian. 2023, 08:33
Accident grav: polițiștii și-au făcut mașina de serviciu „conservă”, în încercarea de a prinde un hoț

UPDATE accident Buzău:  Tânărul din Galaţi care, vineri noapte, nu a oprit la semnalul poliţiştilor din Buzău, fiind urmărit apoi în trafic, unde a accidentat grav un pieton, a fost reţinut. Pietonul şi poliţistul răniţi în urma urmăririi sunt internaţi în stare gravă. Potrivit IPJ Buzău, tânărul care nu are permis de conducere, iar vineri se afla la volanul unei maşini cu numere false a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi propus instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Între timp, starea pietonului lovit de gălăţean rămàne gravă, acesta având o gambă amputată. De asemenea, poliţistul rănit în timp ce se afla în urmărirea tânărului este internat în spital, în stare gravă. „În urma accidentului rutier produs pe raza localităţii Valea Râmnicului, la U.P.U.-SMURD au fost transportate două victime. Este vorba despre un bărbat (pieton) rănit grav, cu amputaţie de gambă, internat în secţia A.T.I.- Ortopedie, introdus de urgenţă în sala de operaţie. Cealaltă victimă, poliţist, a suferit fractură de peroneu şi contuzie pulmonară. Este internat în secţia A.T.I.- Chirurgie”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Accidentul s-a produs vineri noapte, în localitatea buzoiană Valea Râmnicului. Un echipaj de poliţie desfăşura activităţi de supraveghere şi control al traficului pe DJ 203 P, iar la un moment dat poliţiştii au făcut semn să oprească şoferului unui autoturism dat în consemn pentru că a alimentat cu combustibil la o staţie din Râmnicu Sărat şi nu a achitat. Acesta şi-a continuat însă deplasarea, astfel că s-a pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galaţi, a ieşit în afara carosabilului, a surprins şi accidentat un pieton, a lovit un gard şi un stâlp de electricitate.

În timpul deplasării, conducătorul autospecialei de poliţie, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate.

Ulterior, în urma verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că şoferul de 27 de ani nu deţine permis de conducere, maşina pe care o conducea era neînmatriculată şi avea numere false.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Stirea iniţială:

Agenții „au comis-o” în repetate rânduri: nu au reușit să prindă infractorul, au distrus mașina de serviciu și au lovit un pieton.

Polițistul care se afla la volan a pierdut controlul mașinii și s-a lovit de un stâlp de electricitate. Accidentul a avut loc pe un drum județean din localitatea Valea Râmnicului, DJ 203A.

Șoferul care a alimentat cu benzină fără să plătească a comis fapta la o stație din Râmnicu Sărat.

„S-a procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Autoturismul urmărit, condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Galați, ar fi ieșit în afara carosabilului, a surprins și accidentat un pieton, a lovit un gard și un stâlp de electricitate.

În timpul deplasării, conducătorul autospecialei de poliție, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în coliziune cu un tub de beton, ulterior lovind un stâlp de electricitate”, a transmis IPJ Buzău, potrivit presei locale.

 

Hoțul nu avea permis de conducere

 

În urma impactului, polițistul de la volan și pietonul, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Valea Râmnicului, au fost răniți și transportați la spital.

Șoferul în vârstă de 27 de ani nu deține permis de conducere. Autoturismul pe care-l conducea era neînmatriculat și avea numere false. În cele din urmă, tânărul a fost capturat de un echipaj și a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Apoi, hoțul a fost dus la sediul Poliției municipiului Râmnicu Sărat pentru a da explicații.