FOTO: Afacerist celebru, gata să ia BAC-ul din cea de-a 27-a încercare. Susține că e mai pregătit ca niciodată

Niciodată nu e prea târziu ca să iei BAC-ul, o dovedește un afacerist cu milioane de euro în conturi. Cetățeanul în vârstă de 56 de ani își încearcă norocul pentru a 27-a oară. 

07 iun. 2023, 17:58
FOTO: Afacerist celebru, gata să ia BAC-ul din cea de-a 27-a încercare. Susține că e mai pregătit ca niciodată

Milionarul Liang Shi, în vârstă de 56 de ani, are mai multe afaceri de succes. Nici măcar până acum nu a reușit să-și ia examenul Gaokao, echivalentul chinez al Bacalaureatului din România.

Afaceristul și-a început cariera ca muncitor într-o fabrică. La un moment dat, a decis să o ia pe propriul drum, ca întreprinzător. Liang și-a deschis propria companie în domeniul construcțiilor. Astfel, în prezent, el este unul dintre milionarii statului condus de către Xi Jinping.

Afaceristul își dorește acum să ia BAC-ul și să fie admis la Universitatea din Sichuan. Chinezul susține că de data aceasta e mai pregătit ca niciodată să ia „examenul maturității”. El a mărturisit că în ultimele luni a trăit „viața unui călugăr ascet”.

Afacerist din China, pregătit pentru BAC – Foto, Profi Media

Mare frustrare a afaceristului cu mulți bani, dar fără BAC

În ultima vreme, Liang Shi a studiat câte 12 ore pe zi. „Mă simt frustrat din cauză că nu am reușit să am studii universitare. Îmi doresc foarte mult să merg la facultate și să devin un intelectual”, a mărturisit Liang, pentru France Presse (AFP).

Afaceristul și-a încercat norocul și în perioada COVID, la examenul de BAC, dar nu s-a pregătit suficient de bine.

Shi a picat pentru prima dată BAC-ul la vârsta de 16 ani, în anul 1983.

Întrebat cum va sărbători odată ce lua bacalaureatul, el a spus că plănuiește să compenseze distracția pierdută. „Voi juca mahjong cu prietenii mei timp de trei zile și trei nopți”.

Shi a fost descurajat chiar de către băiatul său în privința examenului de BAC, dar afaceristul este hotărât să nu cedeze.