FOTO: Cine este femeia din Rusia care a detonat o bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg. Unul dintre vlogerii lui Vladimir Putin a murit

În presa internațională au apărut primele imagini cu Daria Trepova, femeia anchetată pentru terorism, care a declanșat un mare incendiu în Sankt Petersburg, într-o cafenea. Printre victime s-a numărat și un vlogger rus, suporter al lui Vladimir Putin, plus alte zeci de persoane. Viața influencerilor nu a putut fi salvată de medici. 

04 apr. 2023, 15:44

Vladlen Tatarski, vlogger militar rus, a murit duminică seară, într-o cafenea din Sankt Petersburg. De asemenea, cel puțin 32 de persoane au fost rănite. Explozia s-a produs după ce Daria Trepova, în vârstă de 26 de ani, a intrat în cafenea cu un dispozitiv explozibil, ascuns într-un bust de ipsos al lui Tatarsky, pe care i l-a oferit influencerului.

Tatarski era considerat drept unul dintre cei mai mari susținători ai invaziei ruse din Ucraina. El se declara expert în domeniul militar, iar în ultima vreme începuse să-și exprime anumite nemulțumiri cu privire la invazia Rusiei.

Dintre cele 32 de persoane rănite în urma incendiului, 10 se află în stare gravă, în momentul de față, potrivit presei internaționale.

Moartea lui Tatarski este al doilea asasinat de pe teritoriul rusesc al unei persoane din tabăra „Vladimir Putin„, aflată departe de front, după Daria Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin.

 

Noi probleme pentru Vladimir Putin

 

În timp ce oamenii din zona propagandistică, ai lui Vladimir Putin încep să cadă, președintele de la Moscova și alte probele. Finlanda tocmai a fost acceptată în NATO. Prima reacție din partea Moscovei, pe marginea acestui subiect, a fost oferită de Ministerul de Externe.

„O parte din măsuri au fost deja anunțate. Ne vom consolida potențialul militar în direcția vest și nord-vest.

În cazul în care forțele și echipamentele altor țări ale NATO vor fi staționate în Finlanda, vom lua măsuri suplimentare pentru a asigura în mod fiabil securitatea militară a Rusiei”, a declarat adjunctul lui Serghei Lavrov, potrivit presei internaționale.