FOTO: Cu cât se vinde una dintre cele mai rare bancnote de după Revoluție. El e românul care vrea bani pentru vacanță all-inclusive la bulgari :)

Din ce în ce mai mulți români speră să dea „tunuri financiare" în aceste vremuri de criză acută. Unii fac investiții speculative, alții își vând obiectele de prin casă. Unii chiar și-au scos bancnotele din colecție, în speranța că le vor da în schimbul unor prețuri prohibitive.

01 mai 2023, 12:06
FOTO: Cu cât se vinde una dintre cele mai rare bancnote de după Revoluție. El e românul care vrea bani pentru vacanță all-inclusive la bulgari :)

Un român tocmai a pus la vânzare o bancnotă veche, de 500 de lei, din decembrie 1992. Bancnota conține portretul lui Constantin Brâncuși.

Proprietarul bancnotei susține că „marfa” sa este într-o „stare bună”.

„BANCNOTĂ 500 LEI CONSTANTIN BRÂNCUȘI, STARE BUNĂ. DECEMBRIE 1992. SERIA F.0027980054”, se arată pe site-ul OLX.

Bancnota cu Constantin Brâncuși a fost prima emisă după Revoluție, în 1991.

În 1991, Constantin Brâncuși era reprezentat pe hârtia valorică de 500 de lei din față, iar în decembrie 1992, Banca Națională a României a pus în circulație o nouă bancnotă, însă care îl reprezintă pe marele artist privind undeva spre stânga, alături de două dintre cunoscutele lui opere de artă.

Românul cere nu mai puțin de 9.500 de lei pentru bancnotă, deci aproape 2.000 de euro, arhisuficient pentru o vacanță pentru două persoane la vecinii bulgari, cu all inclusive, în vară.