FOTO Cum arăta Nicuşor Dan în tinereţe. Noul primar general al Capitalei avea barbă şi părul lung

Nicușor Dan a reuşit să ocupe fotoliul primăriei Capitalei, detronând-o pe Gabriela Firea la alegerile locale din această toamnă, după ce în urmă cu patru ani a devansat PNL și a ocupat locul secund după PSD. 

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 05:52

Nicușor Dan și iubita lui, Mirabela, au o relație liniștită de câțiva ani de zile, dar și un copil de aproape patru ani. Cei trei locuiesc într-un cartier din Sectorul 6 din Capitală. Soția politicianului este manager la o companie auto.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a anunţat primele concedieri! „Îmi păstrez promisiunea: îi voi concedia”

Cine este Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei? 

Nicușor Dan s-a născut la Făgăraș, județul Brașov, la 20 decembrie 1969, într-o familie în care tatăl era muncitor, iar mama contabilă. A absolvit, cu Diplomă de Bacalaureat, cursurile Liceului Teoretic „Radu Negru” (acum Colegiul Național Radu Negru) din localitatea natală, secția matematică-fizică, în anul 1988. În timpul liceului, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 1987 și 1988, cu punctaj maxim. La vârsta de 18 ani, s-a mutat la București pentru a studia matematica la Universitatea din București.

În 1992, Nicușor Dan a plecat în Franța pentru a-și continua studiile: a urmat cursurile École Normale Supérieure, una dintre cele mai prestigioase grandes écoles franțuzești, apoi a urmat cursurile de master la Universitatea Paris XI și și-a prezentat teza de doctorat în matematică la Universitatea Paris-XIII. S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și că dorea să ajute la schimbarea României.

Nicușor Dan a fost unul dintre fondatorii și primul director administrativ al Școlii Normale Superioare București, o universitate creată pe modelul École Normale Supérieure în cadrul Institutului de Matematică din Academia Română.

În politică a debutat în 2008, când a fondat Asociația Salvați Bucurestiul, cu care a câștigat nouă procese pe teme de urbanism sau abuzuri intentate primăriilor din București. A reușit să stopeze construirea Aqua Parc-ului din Parcul Tineretului și a unui turn vizavi de Școala Centrală.

Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent pentru postul de Primar al Bucureștiului în noiembrie 2011, la o cafenea de pe strada Arthur Verona, cu doar câțiva invitați, printre care Theodor Paleologu, istoric și deputat.