FOTO: Cum arată noul model Dacia Duster 3, cu propulsie electrică. Mașina e construită în România

Pe internet au apărut primele imagini cu noul model de la Dacia Duster. Modelul 3 cu propulsie electrică vine cu mai multe noutăți.

21 apr. 2023, 09:21
FOTO: Cum arată noul model Dacia Duster 3, cu propulsie electrică. Mașina e construită în România

Noul Dacia Duster 3 va fi prezentat oficial la finalul lui 2023, iar lansarea pe piață va avea loc la începutul anului 2024. Automobilul va fi fabricat, la fel ca modelul care este pe piață în prezent, exclusiv în țara noastră. la Mioveni.

Tot la Mioveni va fi produs, din 2025, și Bigster, versiunea cu șapte locuri a lui Duster.

 

Ce motor are noul Duster 3

 

Printre noutățile Dacia Duster 3 s-ar putea mai număra o lungime crescută cu câțiva centimetri, la circa 4,40 metri, care ar împinge și mai mult Duster către segmentul compact, lăsând loc pentru un nou vehicul, cu lungimea între 4,10 – 4,20 metri.

Noul model folosește un motor de 1.6 litri pe benzină, de 115 CP, și un motor electric de 49 CP. Întreg sistemul are o putere totală de 140 CP și un cuplu maxim de 205 Nm.

 

Cu ce noutăți vine modelul Duster 3

 

Pentru demaraj și generarea de curent, un al doilea motor electric echipează întreg ansamblul propulsor. Recuperarea energiei și alimentarea motoarelor electrice se face cu ajutorul unei baterii de 1.2 kW, care asigură parcurgerea unei distanțe scurte, de câțiva kilometri, în regim exclusiv electric.

Performanțele motorului pentru Dacia Duster 3 sunt comparabile cu cele ale unui diesel de dimensiuni similare, dar marea diferență vine din prețul de achiziție.

La modelul Jogger de la Dacia, între nivelul de bază, pe benzină, și motorizarea hibrid există o diferență de 7.000 de euro, care se va păstra cu siguranță și la Duster, scrie Profit.ro.

Foto – Motor.es