FOTO: Cum încearcă „șmecherii” cu BMW din Mamaia să scape de taxa parcare

Turiștii din Mamaia nu mai vor să plătească locurile de parcare, ale căror prețuri sunt umflate artificial. Astfel, unii preferă fie să nu mai vină cu mașina personală pe litoral, fie să recurgă la tot felul de șmecherii cu ajutorul cărora să scape de taxe. 

29 iul. 2022, 15:57
FOTO: Cum încearcă „șmecherii” cu BMW din Mamaia să scape de taxa parcare

Astfel, în ceastă săptămână, doi turiști as-au gândit să demonteze plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor pentru a nu mai plăti parcarea, în stațiunea Mamaia. Poliția tot a reușit să identifice proprietarii, pe care i-au amendat cu 500 de lei. În plus, Poliția Locală a stabilit ca unul dintre autoturisme să fie ridicat.

Primăria Constanța, instituție condusă de către PNL-istul Vergil Chițac, a informat cetățenii cu privire la evenimentul nefericit.

„Cei doi turişti veniţi în vacanţă în staţiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi nişte bani, neachitănd taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru şi-au scos numerele de înmatriculare.

Din nefericire pentru ei, însă, poliţiştii locali au procedat la identificarea acestora şi i-au sancţionat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare.

Pentru unul dintre contravenienţi s-a dispus şi măsura ridicării şi transportării autovehiculului în parcul auto al municipalităţii situat pe strada Caraiman, nr.1″, a transmis Primăria Constanţa.

Şoferul cu autoturismul ridicat a plătit 450 de lei – tariful de ridicare a maşinii, 120 de lei – tariful transport a maşinii şi 60 de lei – tariful depozitare a maşinii pe timp zi.  Celălalt şofer a avut noroc pentru că s-a prezentat la maşină. Astfel, vehiculul nu a mai fost tractat.

Preţul parcării în Mamaia, până în această săptămână, a fost de 96 de lei pe zi. După multe reclamații și scandaluri, consilierii locali au decis ca parcarea în staţiune să fie gratuită între orele în intervalul orar 19:00 – 09:00.

 

Primarul Constanței recunoaște că nu merită să mergi în stațiunea Mamaia

Românii preferă să plece la vecinii bulgari sau în Grecia, unde oferta este mult mai diversificată, iar raportul calitate-preț este de nerefuzat, față de litoralul autohton. De asemenea, plajele din vestul Europei sau din Asia, Africa, sunt mult mai atractive.

Au trecut vremurile în care stațiunea Mamaia era „vedeta de la Marea Neagră”, din perioada lui Radu Mazăre. Turiștii cu chef de petrecere vin doar în weekend, în zona de nord a stațiunii, special pentru cluburile scumpe, fără a face un întreg sejur.

Situația dramatică a turismului de la Marea Neagră l-a alertat pe primarul PNL din Constanța, Vergil Chițac. Potrivit acestuia, raportul calitate-preț oferit de România nu poate concura nici măcar cu Bulgaria și Grecia. În plus, criza economică și-a pus puternic amprenta, a recunoscut edilul local.