FOTO: Cum va arăta noul Stadion Dinamo, cu 25.000 de locuri. Cât va costa noua arenă la standard de cupe europene

Dinamo București se pregătește să revină în Liga 1, iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) promite un super stadion pentru clubul din Ștefan cel Mare. 

17 mai 2023, 10:39

Lucian Bode, ministrul de Interne al PNL, a promis fanilor fotbalului și în special celor de la Dinamo că noul stadion va respecta cele mai înalte standarde UEFA. Astăzi a fost prezentată în premieră macheta arenei care va fi inaugurată în 2026, potrivit angajamentelor Guvernului.

Noul Stadion Dinamo va avea 25.000 de locuri, față de 15.000 de locuri, câte are actuala arenă sportivă din centrul Capitalei.

Arena multifuncțională va fi încadrată potrivit clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite și va dispune de spații precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant și chiar și un heliport.

„Ne dorim şi sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat în urmă cu doar câteva zile proiectul şi am putut să prezentăm azi pentru prima oară macheta, această proiecţie 3D.

Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern. Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitaţia pentru demolare pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare”, a precizat Bode, la finalul galei organizate la Ateneul Român din Capitală, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţare a CS Dinamo.

Anunț major de la MAI despre Dinamo: „E foarte important să iasă din insolvenţă!”

Oficialul din Guvern speră ca Dinamo să promoveze în SuperLigă la finalul actualului sezon, să iasă din insolvenţă şi în 2026 să poată juca pe noua arenă în cupele europene.

„Este important ca Dinamo să ajungă în acest an în Liga 1. Pentru că în cursul zilei de azi am avut o discuţie foarte bună cu unul dintre cei care s-au angajat să susţină financiar echipa de fotbal Dinamo, cea care acum e în Liga a 2-a. I-am felicitat pentru rezultatul de aseară. Iar în condiţiile în care vor reuşi să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc, ne-am angajat ca împreună cu cei din conducerea clubului Dinamo să găsim soluţii pentru ca echipa care azi e în Liga a 3-a, adică echipa CS Dinamo, să devină pepinieră pentru echipa Dinamo care sper eu că va evolua din acest an în Liga 1.

Noi avem academia de fotbal CS Dinamo, avem echipa CS Dinamo în Liga a 3-a și nu cred că e sănătos să avem 7-8 echipe Dinamo. E foarte important ca Dinamo să iasă din insolvenţă, să îşi rezolve problemele, şi mai târziu să asigurăm pepiniera clubului prin academia de fotbal şi să fim parteneri în acest proiect Dinamo 2026 când sperăm noi să avem şi echipă de cupe europene şi stadion la cele mai înalte standarde”, a comentat Bode.

Noul Stadion Dinamo va costa 700 de milioane de lei, adică aproximativ 140 de milioane de euro.