Lucian Bode îl pune la punct pe Horodniceanu: ”Nimeni nu e mai presus de lege”. Noi detalii halucinante din anchetă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că IPJ Iași va prezenta joi rezultatele verificărilor făcute în cazul procurorului Daniel Horodniceanu care a avut un conflict verbal cu poliția din Iași după ce a fost oprit pentru că a depășit autospeciala oamenilor legii fără să semnalizeze, după cum susțin agenții, și depășirea limitei legale de viteză.

11 mai 2023, 13:14
Lucian Bode îl pune la punct pe Horodniceanu: ”Nimeni nu e mai presus de lege”. Noi detalii halucinante din anchetă

”Acest lucru știți bine că l-a anunțat IPJ Iași, dar eu nu despre verificare vreau să vorbesc. Ea este la final, m-am documentat și rezultatul verificărilor va fi comunicat astăzi. IPJ Iași are obligația să iasă astăzi și să spună care e rezultatul evaluărilor. Însă un lucru trebuie să ne fie clar tuturor: Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce poziție ocupi.”, a declarat joi Lucian Bode.

Pe de altă parte, apar detalii noi din ancheta care îl vizează pe Daniel Horodniceanu. Potrivit unor surse, fostul șef al DIICOT ar fi lovit cu mâna mașina oamenilor legii. Mai mult, raportul anchetei interne făcute de IPJ Iași a stabilit că cei doi agenți nu au nicio responsabilitate. Evenimentul a fost într-adevăr filmat cu telefonul personal de unul dintre agenți, și nu cu body-cam-ul, însă numai pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează.

Poliţia Judeţeană Iaşi a transmis, joi, că verificările interne au stabiliot faptul că imaginile cu fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu nu au fost realizate cu body-cam-ul instituţiei, ci cu telefonul mobil al unuia dintre cei doi poliţişti. Acesta a precizat că a decis să înregistreze discuţia având în vedere comportamentul procurorului, în eventualitatea unei contestări a acţiunii.

Citește și: CTP, reacție legată de cazul Horodniceanu: ”Cred că o întrebare nu s-a pus în legătură cu acest personaj”

”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi, în noaptea de 05/06.05.2023. Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenţiei nu au fost realizate cu body-cam-ul aparţinând unităţii”, a transmis, joi, Poliţia Judeţeană Iaşi.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, poliţistul a afirmat faptul că a filmat interacţiunea cu persoana oprită în trafic folosind telefonul mobil propriu, ca şi măsură de protecţie faţă de o eventuală contestare a modului de intervenţie, având în vedere comportamentul acesteia.

”Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că  imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia”, a mai transmis instituţia citată.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz” | EXCLUSIV