FOTO: Destinația de vacanță care a impresionat românii cu peisajul spectaculos și prețurile mici. Nu e nici Bulgaria, nici Grecia, nici Turcia!

Weekendul 30-31 iulie a fost cel mai aglomerat de pe litoralul românesc, după ce hotelierii au lăsat, într-un final, prețurile mai jos. Până în această săptămână, a bătut vântul în stațiunile de pe litoralul nostru, cu mici excepții. 

31 iul. 2022, 19:02

Din ce în ce mai mulți români preferă să meargă în concediu în alte țări, precum Bulgaria, Grecia, Turcia sau chiar în vestul Europei. Mai nou, încă o destinație turistică atrage românii ca un magnet, Albania.

Albanezii au și munte, și mare. Apa are o culoare deosebită, cazările sunt mult mai ieftine ca în România, mâncarea la fel. Saranda și Ksamil sunt zonele-cheie, cel mai bine cotate.

Există și minusuri, plajele foarte mici, lipsa ofertelor all-inclusive și carburanții mai scumpi ai benzinarilor albanezi.

Un român care tocmai s-a întors din Saranda și Ksamil a realizat o analiză elogioasă a litoralului albanez, devenită virală în social media.

„Merită să mergi la mare în Albania?

Cred că fotografiile vorbesc de la sine. Hai să lăsăm discuțiile legate de prețuri și servicii pe planul secund și să ne uităm exclusiv spre ceea ce găsim la mare în Albania. Iar plajele de genul ăsta și nuanțele astea de albastru nu au cum să aibă rival la Marea Neagră.

Am stat zece zile în zona Sarandë – Ksamil. Mi se pare de departe cea mai faină zonă de pe întreaga zonă de coastă din Albania. Și cea mai scumpă, evident. Există și plusuri și minusuri, nu o să vin să susțin că la mare în Albania curge doar lapte și miere. Nicidecum, dar dacă știi să te bucuri de frumos și poți închide din când in când ochii o să ai o vacanță faină.

Zona Sarandë mi se pare cea mai potrivită pentru cazare, și asta datorită atmosferei de după lăsatul serii. Faleza este super animată și toată lumea e pe afară. Sunt o grămadă de restaurante, terase, baruri, cluburi și asa mai departe. Poți cheltui mult, poți cheltui puțin, de tine depinde!

Eu nu sunt genul de turist care să stau la plajă n ore, în niciun caz. Nu îmi plac nici plajele prea organizate, cu șezlonguri si muzică care să răsune din boxe. Cele mai frumoase plaje mi se par fix cele care se află între Sarandë și Ksamil.

Un exemplu în acest sens este Pulëbardha Beach, poate cea mai frumoasă plajă din zona Ksamil.

Mi-a plăcut mult, mult de tot aici, chiar dacă pe plajă sunt șezlonguri și de toate, tot destul de aglomerate din punctul meu de vedere!

Terasele de sus mi s-au părut tare drăguțe, iar prețurile mai mult decât decente pentru view-ul ăla și pentru amplasarea plajei: 18 lei un english breakfast sau o salată grecească, 20 lei o supă de pește, 30 lei risotto cu fructe de mare, 12 lei o bere sau o cafea cu gheață, 20 lei un aperol spritz. Două șezlonguri și umbreluță costă împreună 1500 leke (60 lei).

Ajungi super ușor dacă ai mașină. Dacă nu, toată baza stă în bus-ul care leagă din oră în oră Sarandë de Ksamil. Cobori la strada principală și de acolo mergi aproximativ doi kilometri spre plajă. Pe drum o să mai vezi încă o plajă drăguță – Gjiri i Hartes”, a scris românul pe pagina Vacanțe sub 500 de euro. de pe Facebook.