FOTO: Diana Șoșoacă și Adrian Severin au acceptat invitația Rusiei. Au fost prezenți la Ambasadă, de Ziua Unității Naționale

Joi, 3 noiembrie, a fost mare eveniment în București, la Ambasada Rusiei. S-a celebrat Ziua Unității Naționale a Federației conduse de către Vladimir Putin. Senatoarea Diana Șoșoacă nu a putut lipsi de la o astfel de ocazie. 

04 nov. 2022, 09:02
FOTO: Diana Șoșoacă și Adrian Severin au acceptat invitația Rusiei. Au fost prezenți la Ambasadă, de Ziua Unității Naționale

La evenimentul Ambasadei Ruse la București au fost prezente și figuri cunoscute din viața publică. Diana Șoșoacă a fost surprinsă la recepție, în primul rând. Senatoarea a venit coafată și îmbrăcată într-o ținută neagră.

Diana Șoșoacă (stânga), prezentă la Ambasada Rusiei, noiembrie 2022

De asemenea, și Adrian Severin, fost ministru de Externe și europarlamentar și-a făcut apariția la eveniment.

Adrian Severin, un fost ministru de Externe al României controversat

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România se menționează că printre invitați s-au numărat „reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși, inclusiv Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Romano-Rusă, Obștea Cazacilor din România, Uniunea Rușilor Subcarpatici, filiale regionale ale Comunității Rușilor Lipoveni din România, Asociația ‘Lumea Noastră’, Grupul de Prieteni lui Vladimir Vîsotski și alții”.

Ambasadorul Valery Kuzmin a susținut că Rusia este nevoită să reziste încercărilor SUA „de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială, care este iremediabil un lucru al trecutului”. În plus, Kremlinul are drept obiectiv „prevenirea unei ciocniri militare între puterile nucleare”, a mai precizar acesta.

 

Mesajul Dianei Șoșoacă, promovat de Ambasada Rusiei

 

Ambasada Rusiei a profitat de ocazie și a difuzat un mesaj al Dianei Șoșoacă, de un minut, în care a adresat critici Occidentului și Guvernului României.

„Țara asta nu e a voastră. E a noastră. Și înțelegeți că noi, poporul, hotărâm pentru ce se întâmplă. Nu permitem niciunei divizii 101 sau orice divizie să escaladeze acest conflict care nu este între Rusia și NATO, este între Rusia și Ucraina, pentru teritorii care apar unei Rusii trecute. Și e treaba lor ce fac acolo.

Nu e nici problema României, nici a lui NATO, nici a UE. Sunt două țări care nu fac parte nici din UE, nici din NATO (…) Proștii noștri de conducători răspund la ordine.

E un act de înaltă trădare față de România. Dacă îndrăzniți să băgați România în război și noi vă vom băga în închisoare pentru înaltă trădare”, transmite Șoșoacă în filmul care circulă pe Twitter, subtitrat în limba engleză.