FOTO: El este urmașul lui Marine Le Pen! Noul președinte al partidului naționalist are doar 27 de ani și vrea să-i ia locul lui Emmanuel Macron

Jordan Bardella a devenit președintele partidului de dreapta din Franța, RN - Reuniunea Națională. Puștiul are doar 27 de ani și a câștigat funcția de șef al formațiunii după ce a primit 85% din voturi. 

06 nov. 2022, 20:15

După anunţarea victoriei zdrobitoare a lui Jordan Bardella, tânărul eurodeputat a fost primit cu manifestări eurofice și cu strigăte. „Jordan, Jordan!” au strigat susținătorii săi în La Maison de la Mutualité, centrul de conferinţe parizian care a găzduit sâmbătă cel de-al XVIII-lea congres al RN. Astfel, tânărul politician a avut prima sa intervenţie publică în calitate de preşedinte al formaţiunii.

„Vreau să mă adresez celor decepţionaţi de vechile partide, orfanilor dreptei, îndrăgostiţilor de Franţa, celor care resping ideea de a o vedea dispărând. Alăturaţi-vă nouă! Veniţi cu noi pe drumul care conduce la cucerirea puterii şi luaţi-vă locul. Îi vom succeda lui Emmanuel Macron!”, a promis Bardella, potrivit presei internaționale.

 

Promisiunile lui Jordan Bardella

 

Puștiul din politica franceză a promis organizarea unui referendum pentru stoparea migrației necontrolate, respectiv expulzarea migranților ilegali. De asemenea, urmașul lui Marine Le Pen a promis ajutoare sociale pentru cetățenii francezi.

În plus, în cadrul evenimentului, Jordan Bardella și-a dedicat o mare parte din discurs pentru a-i mulțumi lui Marine Le Pen pentru susținere.

„Mi-ar plăcea să vă spun astăzi: întreaga mea recunoştinţă, dar şi mândria de a lucra cu ea, dar mai ales pentru ea şi alături de ea”, a declarat Bardella, care a promis totodată că va fi un preşedinte al unităţii.

Pentru a-și susține afirmațiile Bardella a declarat că și-a numit contracandidatul de la alegerile interne, pe primarul din Perpignan, Louis Aliot, prim-vicepreședinte al partidului.