FOTO: Fabulos! Cel mai bun jucător de Counter Strike din lume este o româncă de 23 de ani. Suceveanca a cucerit inimile gamerilor

Mare surpriză în industria jocurilor video. O româncă a devenit cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume. Suceveanca este de o frumusețe răpitoare. 

17 ian. 2023, 18:50

Cea mai bună jucătoare de Counter Strike: Global Offensive din lume este Ana Dumbravă, o tânără din Rădăuți, județul Suceava.

Gamerița are 23 de ani, jucătoare de Counter Strike GO din 2015. De-a lungul timpului a câștigat diverse premii în turnee de profil, la nivel internațional.

„Sper ca prin acest trofeu să inspir cât mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul”, a declarat Ana pe scena HLTV Award Show 2022, eveniment care îi premiază pe cei mai buni jucători din industrie.

Românca a primit premiul în cadrul unei gale desfășurate la finalul săptămânii trecute, în Stockholm, Suedia.

 

Ana Dumbravă a renunțat la cariera fotbalistică pentru Counter Strike

 

Suceveanca îndeplinește rolul de main AWP-er (Artic Warfare Police) pentru echipa feminină de Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Nigma Galaxy. Rolul său în echipă este de a elimina adversarii de la distanță cu arma cu lunetă, informează Monitorul de Suceava.

În copilărie, tânăra își dorea să devină fotbalistă profesionistă.

„Pentru mine, CS:GO-ul mi-a schimbat viața. Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici, primul meu vis fiind cel de a juca fotbal la un nivel înalt. Din cauza unor probleme de sănătate și personale a trebuit să îmi închei activitatea. Simțeam cum mă scufundam în aceste probleme, iar singurul lucru care mă ajuta era CS:GO-ul.

La început uram jocul și chiar nu jucam bine, dar mi-am propus să mă joc un an de zile și să încerc să devin mai bună. Stăteam ore în șir și învățam cum trebuie să joc mai bine, cum să îmi citesc adversarii și cum să îmi ajut coechipierii. Într-un final pot spune că am reușit să îmi îndeplinesc visul de a deveni jucătoare profesionistă și de a juca pe scenele mari, dar acest lucru nu mă va opri din a munci mai mult și de a-mi ajuta echipa să câștige cât mai multe trofee.

(…) De când m-am apucat de Counter Strike la nivel competitiv am avut două , primul fiind de a sparge bariera dintre scena masculină și cea feminină, iar al doilea de a ajuta fetele și băieții talentați să înceapă și ei o carieră. Aceste goal-uri încă nu s-au schimbat și chiar îmi doresc ca industria noastră din Romania să aibă un mare succes pe plan internațional. Știu și înțeleg că la început este greu, dar pot spune din experiența mea că nimic nu este imposibil de realizat. Dacă îți dorești ceva și muncești pentru acel lucru, atunci poate deveni realitate”, a declarat Ana pentru Goethe.de.

CS este absolventă a Colegiului Tehnic Rădăuți. Ea a absolvit apoi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași.