FOTO: Fabulos, premieră pentru BOR! El este preotul „trendsetter”. Și-a făcut o poză de influencer pe Instagram

Pentru prima dată, un preot al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a avut curajul de a-și face o fotografie „neconvențională", în stilul celor care atrag o mulțime de aprecieri în social media.

21 mai 2023, 12:41

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Casian, membru al Sfântului Sinod, structură de conducere a BOR, este primul prelat care s-a pozat în lanul cu rapiță. El a publicat imaginea în social media, însoțită cu textul:

„Călăuzitori spre pacea din inimi, pentru a ne adresa Domnului în rugăciune, sfinții sunt cei mai siguri ocrotitori și prieteni ai noștri! Unul dintre ei este Sfântul Arsenie cel Mare, sfetnic imperial la Bizanț, mare ascet în primele veacuri. Conduita lui a stat sub trei programe și concepte de viață, după un glas divin: ‘Arsenie, taci, fugi, liniștește-te!’.

Este inutilă orice încercare de a traduce profunzimea acestui mesaj. Dumnezeu vorbește în liniștea tăcerii noastre. Ne bucurăm doar când evităm răul și fugim de el. Ajută-ne, Doamne, cu rugăciunile Sfântului Nicolae, ale cărui sfinte moaște au fost duse la Bari, unde se află și astăzi, să simțim și blândețile, și mirul milosteniei lui! Amin. Hristos a înviat!”.

Pe 21 Mai, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Peste 1,7 milioane de români își aniversează duminică onomastica. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociţi. AFLĂ AICI MAI MULTE