FOTO: Fabulos! Unde s-a ascuns procurorul corupt Alina Bica, pentru a scăpa de închisoare

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, se află în continuare în Italia, într-un orășel superb, locul de refugiu pentru a scăpa de închisoare, după ce a fost condamnată la 4 ani de detenție, cu executare.

23 sept. 2022, 11:12

Procuroarea Alina Bica a fost condamantă la 4 ani de închisoare de Tribunalul București. Judecătorii i-au respins contestația de executare. Astfel, a fost emis și un mandat european de arestare pe numele controversatului magistrat.

Judecătorul de la Tribunalul București nu a considerat jusiticată anularea pedepsei. Argumentul: „condamnata este în viață, nu a fost predată autorităților române, iar temeiurile care au justificat emiterea mandatului european de arestare subzistă”.

 

Cum a ajuns la închisoare procurorul Alina Bica, fostă șefă a DIICOT

 

Alina Bica a fost condamnată la închisoare cu executare după ce s-a demonstrat că l-a favorizat pe afaceristul Ovidiu Tender, cel căruia tot ea i-a deschis procesul, pe vremea când Bica era simplu procuror.

Sentința în cazul Bicăi a fost pronunțată de ICCJ, în 2019. Contestația de la Tribunalul București a fost respinsă pe 1 septembrie 2022. Procesul se află acum pe rolul Curții de Apel București, unde se va judeca pe data de 7 noiembrie.

 

Trucul inedit la care a apelat Alina Bica, pentru a scăpa de închisoare

 

Curtea de Apel din Bari a decis ca Bica să-și execute pedeapsa pronunțată de judecătorii români în arest la domiciliu, scrie Ziare.com.

Fostul procuror se află în orașul Altamura, localizat în sudul Italiei, aproape de Bari. Procurorul corupt se bucură de arhitectura medievală și de monumentele istorice din orășelul despre care poetul roman Horațius spunea că are „cea mai bună pâine din lume”.

 

Cum arată orașul italian Altamura, în care s-a refugiat procurorul corupt Alina Bica

 

Foto: TrudoDellaSelva.