FOTO: Fotbalistul accidentat în mod „criminal” de către Marius Lăcătuș a ajuns sărac lipit: „Toți ajungem în pământ”

Vasile Ardeleanu, jucătorul de la FCM Bacău, căruia Marius Lăcătuș i-a rupt piciorul, a ajuns sărac lipit. Fostul jucător, ajuns la 49 de ani a povestit cum a ajuns, de fapt, în acest punct nefericit. 

22 apr. 2023, 10:15

Vasile Ardeleanu este cunoscut drept fundașul central nenorocit de „fiara” Marius Lăcătuș. Faultul pe care l-a suferit jucătorul din Moldova este considerat drept cel mai dur din istoria fotbalului românesc.

Ardeleanu își amintește cu groază de ziua de 21 aprilie 1999. În minutul 13 al meciului Steaua – FCM Bacău, Marius Lăcătuș a avut o intrare „criminală” la adversar, ce-i putea încheia cariera atacantului.

Fotbalistul lui Doru Sechelariu s-a ales cu o accidentare oribilă: fractură de tibie și peroneu și ruptură de ligamente.

Acum, Ardeleanu duce o viață foarte modestă. El locuiește la sat.

„Trăiesc de pe o zi pe alta. Nu mă mai interesează nimic în afară să am grijă de mama. Toți ajungem în pământ”, a declarat Ardeleanu pentru ProSport, resemnat cu sărăcia.

După accidentare, Vasile Ardeleanu a ajuns la 120 de kilograme. Putea să nu mai joace fotbal niciodată, dar în cele din urmă s-a refăcut.

Acum, fostul fundaș central de la FCM nu-i mai poartă pică „fiarei”.

„24 de ani (n.r. – aveam)! A fost mai greu la început, când am stat primele două săptămâni în spital și m-am îngrășat apoi până pe la 120 de kilograme. Am reușit, însă, să le dau jos. Mă bucur că sunt sănătos acum. Nu mai am treabă nici cu Lăcătuș, cu nimeni.

În primul rând, n-ar fi trebuit să joc în acea partidă, dar am intrat fiindcă Gireadă răcise. Înainte de meci, Halagian m-a tras deoparte și m-a avertizat că Lăcătuș va încerca să mă scuipe, să mă înjure, să mă provoace.

În fine, eram undeva în margine, aproape de centrul terenului, am vrut să protejez o minge și mi-am înfipt piciorul în pământ. Cuiele de la ghete erau destul de mari, s-au prins serios în gazon. Iar Lăcătuș a venit direct deasupra gleznei. Poc!”, a rememorat Ardeleanu.

 

Vasile Ardeleanu trăiește de pe o zi pe alta: „Când ai buzunarul plin, ești un om perfect. Apoi, nu te mai bagă nimeni în seamă”

 

Ardeleanu a dezvăluit că tot ce a agonisit din fotbal s-a „evaporat”. El a recunoscut că şi viciile au influenţat situaţia sa financiară.

„Am avut, dar nu vreau să dau vina pe nimeni. Poate și eu am greșit, și soția, acum sunt divorțat. Banii s-au dus. Nici eu nu știu pe ce. Când ai buzunarul plin, ești un om perfect. Apoi, nu te mai bagă nimeni în seamă.

Berea stătea la ordinea zilei. Și acasă când mergeam, ce să fac? Mai scoteam o bere de la rece, mai băgam uneori și un pahar de vin. Bine că nu m-am pierdut pe păcănele! Băgam 10 lei, scoteam 20 și plecam. N-am căzut niciodată în patima asta, cum au pățit alţii”, a mărturisit Vasile Ardeleanu pentru sursa citată.

În urmă cu mai mulți ani, Marius Lăcătuș a recunoscut că marcat de regret, a plâns după accidentarea lui Ardelean. După tragicul eveniment, atacantul de la Steaua și-a vizitat adversarul la spital.

„De tristețe, da, când l-am accidentat pe Ardeleanu. Nu e deloc simplu să treci peste asemenea momente, pentru că te gândești la ceea ce simte acel jucător, mai ales când știi că nu a fost ceva intenționat. În fotbal se poate întâmpla.

Așa a fost viața, dar nu e deloc simplu. Când te duci acasă și pui capul pe pernă să te gândești… faza aceea, imediat după accidentarea lui, nopțile nu erau chiar atât de plăcute.

Eu pe teren eram drăcos, dar în afara terenului nu sunt acea persoană. Am și eu o inimă și un suflet foarte bun și curat”, a declarat Marius Lăcătuş pentru Wowbiz.

Lăcătuş a susţinut că a încercat să îl ajute pe Ardeleanu după acel episod.

„Nu cred că are rost să mai vorbesc despre astea, pentru că eu am încercat să-l ajut foarte mult și să revină foarte repede în competiție, era primul meu gând.

Sigur că el și-a dorit altceva, eu vorbisem să-și facă operația, tratamentul, recuperarea aici la București, el a ales altă cale”, a mai declarat campionul european.

Vasile Ardeleanu și-a început cariera de fotbalist la juniorii din Bacău, pepiniera primarului Dumitru Sechelariu, Selena Bacău. Pentru fundașul central au urmat CSM Focșani, FCM Bacău, FC Onești și FC Vaslui, unde și-a încheiat cariera, în anul 2005, la 31 de ani.