FOTO: Ghinion pentru Vladimir Putin. Prima femeie – colonel din armata Rusiei a fost spulberată de rachetele lui Zelenski

Vești proaste pentru Vladimir Putin. Președintele Rusiei a pierdut unul dintre cei mai importanți oameni ai armatei, aflat în misiune, în Donbas.

04 aug. 2022, 19:57

Oamenii lui Volodimir Zelenski folosesc la turație maximă armele pe care le-a primit din Occident.

Olga Kachura, prima femeie colonel a armatei lui Vladimir Putin, a fost ucisă de trupele lui Volodimir Zelenski. Femeia în vârstă de 52 de ani a fost nimicită de o rachetă. Olga „Kursa” Kachura se afla în mașină, în regiunea Donețk, orașul Horlivka, în momentul în care a fost spulberată de racheta ucrainenilor.

Kachura e prima femeie ofițer din Rusia care a decedat în războiul din Ucraina. Aceasta a fost comandant al unei divizii de artilerie cu rachete. Vestea decesului a ajuns rapid la Vladimir Putin, care a decorat-o pe Olga.

Președintele rus i-a acordat femeii-colonel postum cel mai înalt titlu de la Kremlin, de Erou al Federației Ruse.

Kachura ar fi fost născută în Ucraina și ar fi trecut de partea Rusiei în 2014. Ea avea doi copii, potrivit presei din Rusia.

 

Războiul din Ucraina este abia la început, avertizează liderii occidentali

 

Deși Volodimir Zelenski pierde teritorii și vieți omenești pe bandă rulantă, războiul din Ucraina este abia la început.

Deși o bună parte a populației europene fierbe și se opune implicării statelor UE în războiul din Ucraina, Jens Stoltenberg, șeful NATO, insistă că europenii trebuie să-l sprijine pe Zelenski, în continuare:

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu aibă succes”, a transmis Jens Stoltenberg. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este teribil, dar ar putea fi mult mai rău, dacă ar fi fost un război între Rusia și NATO (…) Aceasta este cea mai grvă situație în Europa, de la cel de-Al Doilea Război Mondial”, a completat oficialul alianței militare.