FOTO: Handbalist român, înjunghiat de un interlop. Imagini oribile / 14 ani de la moartea lui Marian Cozma

Un fost handbalist român a fost la un pas de o tragedie trasă la indigo cu cazul „Marian Cozma". Sportivul a fost bătut cu pumnii, cu picioarele și a fost înjunghiat de un interlop.

08 feb. 2023, 15:37

Miercuri, 8 februarie, s-au împlinit 14 ani de când Marian Cozma a fost ucis în barul Patriota din Veszprem, Ungaria, de interlopul Ivan Szotjka, cu complicitatea altor doi indivizi.

Un eveniment asemănător a avut loc la Marea Neagră, de curând, informează FocusPress.ro. Un cetățean „cu aere de interlop”, cunoscut drept „Tiță” (n.r. – Constantin Tiță), l-a înjunghiat de mai multe ori pe Răzvan Enescu, fost handbalist la HCM Constanța, retras din activitate.

Evenimentul nefericit a avut loc luni, 6 februarie 2023. Bărbatul înjunghiat, cunoscut la nivel local sub porecla de „Bilă”, a ajuns într-o stare gravă de sănătate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Fostul handbalist a fost transportat de mai mulți prieteni la unitatea medicală.

Sportivul în vârstă de 40 de ani retras din activitate s-a prezentat la spital cu o plagă tăiată la nivelul spatelui. Persoanele implicate ar fi cunoscute „cu aere de interlopi”, mai precizează sursa citată.

Până la această oră nu a fost înregistrată nicio plângere la Poliție.

ProSport.ro a publicat imagini groaznice cu bărbatul înjunghiat, în urma evenimentului nefericit.

 

Fix 14 ani de la moartea lui Marian Cozma, înjunghiat de niște interlopi din Ungaria

 

Miercuri, 8 februarie, s-au împlinit 14 ani de la moartea lui Marian Cozma, pivotul naționalei de handbal a României. Tatăl sportivului, Petre Cozma, a transmis cu acest prilej un mesaj extrem de emoționant.

„La ora asta au trecut 14 ani de când nu ți-am mai văzut zâmbetul. Îl mai văd în vis, dar nu este originalul. Nu mai sunt lacrimi dar storc Teiul și tot mai găsesc.

Vei rămâne mereu în sufletele noastre. Stai printre Îngeri Băiatul nostru drag”, a scris Petre Cozma.

Handbalistul dinamovist a fost înjunghiat în inimă, la vârsta de 26 de ani. Alți doi colegi ai săi au fost implicați în altercație, iar singurul care a murit a fost Marian Cozma.

Criminalii, Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de detenție. Tot o reducere a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul celui din urmă menționat, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.