FOTO: Imaginea emoționantă ce reflectă teroarea din Ucraina a devent virală pe internet. Kievul, fără curent electric

Conflictul militar din Ucraina continuă să provoace o mulțime de drame. Bărbații au interzis de la Volodimir Zelenski să părăsească țara, iar copiii suferă fizic și psihic. 

25 nov. 2022, 18:26
FOTO: Imaginea emoționantă ce reflectă teroarea din Ucraina a devent virală pe internet. Kievul, fără curent electric

Teroarea din Ucraina pare că abia a început. Aproximativ 60% din capitala Kiev a rămas fără curent electric, vineri dimineață, după ce oamenii lui Vladimir Putin au atacat infrastructura statului vecin României. De asemenea, efectele s-au resmțit și în Republica Moldova. De-a lungul acestei săptămâni, basarabenii s-au confruntat cu probleme similare.

Lispa de energie provoacă probleme severe cetățenilor. În social media au apărut deja numeroase imagini emoționante. Cel mai mult suferă persoanele vulnerabile, copiii și bătrânii. Un exemplu în acest sens reprezintă o fotografie virală pe Twitter, cu un copil care încerca să-și încarce inhalatorul, într-o benzinărie din Capitală.

 

Teroare în Ucraina. Ce se întâmplă, de fapt, în statul lui Volodimir Zelenski

 

Fotografia a fost publicată de deputata Lesia Vasylenko, în social media, însoțită de un mesaj;

„Fetița aceasta a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și încărca inhalatorul și a-l menține în funcțiune.

Este o imagine la fel de impresionantă ca cea cu operația pe cord pe care medicii au făcut-o unui copil în timpul bombardamentelor. Viața continuă, dar cei mai vulnerabili sunt în cel mai mare pericol”, a notat Lesia Vasylenko.

În căutare de soluții disperate, ucrainenii s-au îndreptat spre cafenele pentru a avea parte de căldură și electricitate. Ca măsură de criză, autoritățile au creat deja niște centre de prim ajutor, numite „centre de invincibilitate”. În aceste spații, ucrainenii se pot încălzi, își pot încărca telefoanele și pot primi băuturi calde și sandvișuri.

De asemenea, autorităţile au adăugat că „de îndată ce sistemul de alimentare se va stabiliza, comunicarea va apărea în toate cartierele Kievului”, după ce întreruperile de curent au afectat reţelele mobile.