FOTO! Imagini de basm în Poiana Braşov! Zăpada are deja doi metri şi ninge în continuare! Record de strat de zăpadă pentru finalul lunii martie

Imagini de basm în Poiana Braşov! Deşi am trecut de jumătatea primei luni de primăvară, în Poiana Brașov ninge ca în lunile de iarnă. Zăpada a atins aproape doi metri.

18 mart. 2021, 10:58

Zăpadă de doi metri la Poiana Braşov, aşa după cum se vede în imaginile publicate de Meteoplus. Iar vremea nu dă semne să o cotească spre primăvară. Meteorologii anunţă că va ninge în continuare la munte, spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă. Zăpada îi pune, însă, la treabă pe comercianţi, care sunt nevoiţi să deszăpezească în mod constant pentru a nu fi ocoliţi de turişti. Care, cu siguranţă, vor fi la fel de mulţi ca şi până acum.

Zăpada este în continuare bună de schiat. Salvamontișii le reamintesc turiștilor să schieze cu atenție. De la începutul sezonului, aceştia au intervenit în peste 400 de incidente.

Alertă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Parâng Şureanu. Risc maxim de avalanşe

În Munţii Făgăraş, alerta a fost ridicată la nivelul 5 din 5. La peste 1.800 de metri, după ninsorile din ultimele 24 de ore, stratul puţin rezistent şi instabil de la suprafaţă atinge 80-90 cm, fiind alcătuit din zăpada uşoară căzută în ultimele două zile. Peste acesta se va mai depune un strat însemnat de zăpadă. Stratul vechi, aflat dedesubt, este consolidat şi stabil. În zonele adăpostite depunerile sunt mai consistente, iar în cele înalte sunt formate plăci recente de vânt. Din cauza cantităţii mari de zăpadă instabilă, va exista riscul declanşării spontane a avalanşelor de dimensiuni mari şi medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici, informează Mediafax.

Sub 1.800 de metri altitudine, stratul de zăpadă instabil de la suprafaţă este de asemenea însemnat, zăpada proaspătă fiind depusă peste stratul vechi, consolidat. Ninsorile care se vor înregistra în următoarele 24 de ore vor depune un strat nou, local consistent, care poate aluneca peste cel vechi, atât spontan, cât şi la supraîncărcări mici, pe pantele mai înclinate, ducând la declanşarea de avalanşe.

Risc mare de avalanşe este şi în Munţii Bucegi şi Munţii Parâng Şureanu, avertizarea fiind de nivelul 4 din 5.

În Munţii Rodnei, Munţii Ţarcu-Godeanu şi Munţii Călimani-Bistriţei-Ceahlău riscul de avalanşe este însemnat, 3 din 5.

Citeste si Cât costă să schiezi în Poiana Braşov, în 2021. Iată cât trebuie să plăteşti pentru o zi completă pe pârtie!

Zăpadă de doi metri la Poiana Braşov. Vremea la munte până la sfârşitul lunii martie

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, pe aproape tot parcursul intervalului. Până în data de 19 martie, media valorilor diurne va fi de -4…-2 grade, iar a celor nocturne va fi în scădere treptată de la -5 grade spre -10 grade.

Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de încălzire ușoară, cu o medie a valorilor diurne de -2…0 grade și a celor nocturne de -8…-5 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în intervalul 20-23 martie.

Citeste si TikTok-erii încearcă să demonstreze că zăpada din Texas e falsă. Cea mai nouă teorie a conspiraţiei în SUA