TikTok-erii încearcă să demonstreze că zăpada din Texas e falsă. Cea mai nouă teorie a conspiraţiei în SUA

În timp ce viaţa revine treptat la normal în Texas, restabilindu-se alimentarea cu energie electrică după furtuna de zăpadă neaşteptată pentru această regiunea a SUA, TikTok este plin de videoclipuri care răspândesc afirmaţia că zăpada ar fi fost de fapt falsă și ar fi fost proiectată de guvern, în cadrul unui plan ascuns.

23 feb. 2021, 12:22
TikTok-erii încearcă să demonstreze că zăpada din Texas e falsă. Cea mai nouă teorie a conspiraţiei în SUA

Multe TikTok-uri îi arată pe diverşi utilizatori arzând bulgări de zăpadă cu chibritul, dar când flacăra atinge zăpada, aceasta nu se topeşte, după cum relatează Insider. TikTokerii susțin că acest lucru indică că zăpada este falsă. În realitate, toată zăpada reacționează astfel. Printr-un proces numit sublimare, zăpada solidă se transformă într-un gaz. În timp ce multe dintre aceste TikTok-uri au loc în Texas, unele provin din Regatul Unit. Vremea bizară din Texas, care a fost legată de schimbările climatice, a amenințat infrastructura electrică a statului și a oprit alimentarea cu energie, lăsând milioane de oameni zile întregi în frig.

Dezinformarea s-a intensificat de când furtuna a lovit Texasul săptămâna trecută. Mai mult, termenul „Zăpadă falsă” a fost în topul căutărilor pentru zăpada din Texas, în timp ce unele grupuri au lansat ideea că Bill Gates a jucat un rol în această „zăpadă falsă”. Gates a donat importante sume de bani unui proiect climatic de la Harvard, numit Scopex, care experimentează modalități de a estompa soarele, într-un efort de a încetini efectele schimbărilor climatice. Teoreticienii conspirației care neagă schimbările climatice au adus frecvent în discuţie donația lui Gates, deși experimentul real de blocare a soarelui nici măcar nu a început. Teorii similare ale conspirației răspândite pe Facebook și Telegram au susținut că președintele Joe Biden a provocat furtuna din Texas.

Citeşte şi Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Oamenii au rămas ÎNGHEȚAȚI la propriu în case și sateliții au fost dați peste cap

Într-un alt videoclip, un utilizator de TikTok folosește un uscător pe un bulgăre de zăpadă și spune: „Nu se topește”. Clipul avut nu mai puţin de 285.000 de vizionări.

Citeşte şi Carambol cu 100 de maşini pe o autostradă din Texas. Cel puțin cinci morţi și zeci de răniţi VIDEO