FOTO | Monstrul marin cu față de gorilă a ajuns VIRAL pe internet

O imagine cu un bărbat care ține un monstru marin cu o față asemănătoare a unei gorile, pescuit în Trinidad, Caraibe, a devenit virală în social media. Mai mult, cazul a ajuns în Daily Mail.

23 apr. 2023, 19:34
FOTO | Monstrul marin cu față de gorilă a ajuns VIRAL pe internet

Fotografia cu „peștele gorilă” s-a dovedit a fi doar o păcăleală.

Mike Holston, un specialist în animale exotice și îngrijitor la Zoological Wildlife Foundation din Miami, Florida, a declanșat „conspirația”, prin distribuirea controversatei imagini.

Zoologul a publicat poza cu bărbatul care ținea peștele care avea o față asemănătoare cu cea a maimuței, după ce se presupune că l-a prins în Trinidad, Caraibe.

 

Cum au fost păcăliți internauții

 

Holston a notat: „Ce fotografie grozavă a acestui pește gorilă algerian… Acesta este un mascul adult care de obicei ajunge la 3-4 metri, dar acest exemplar a mâncat pui de balenă în această iarnă și a ajuns la lungimea maximă!”.

„Ei depun 34 de ouă pe uscat și în timpul sezonului de împerechere devin roșu aprins pentru a atrage femelele! Călătoresc în haite abia în septembrie și pot trăi până la 13 ani, dar dacă sunt circumciși pot trăi până la 48 de ani!”, a mai notat bărbatul.

Holston a îndemnat internauții să vină cu noi informații despre creatură. Un utilizator a declarat că peștele gorilă „poate să respire la fel de eficient atât pe mare, cât și pe uscat”.

În cele din urmă, s-a aflat: informația care a circulat pe internet a fost doar un fake news.