FOTO: Ninsoare și viscol în România. Mașină cu patru pasageri, zdrobită de un copac imens

Traficul rutier a fost întrerupt, duminică, 26 februarie 2023, în staţiunea Azuga, unde un copac a căzut peste un autoturism, a transmis ISU Prahova.

26 feb. 2023, 12:28

La faţa locului au intervenit salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia. Aceştia au tăiat şi îndepărtat copacul, care are aproximativ 15 metri lungime, respectiv un trunchi cu diametru de 70 de centimetri, transmite agenția News.ro.

Drumul Național 1 (DN1) a fost blocat, duminică dimineaţă, în zona staţiunii Azuga de pe Valea Prahovei. În autoturismul zdrobit se aflau două persoane. Şoferul maşinii, o femeie, acuză dureri în zona feţei. Femeia şi pasagerul au fost transportaţi la spital.

Ambele persoane rănite au fost preluate de ambulanţe pentru a fi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Oficialii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova au precizat că femeia în vârstă de 32 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism de coloană cervicală şi un traumatism toracic.

Pasagerul are şi el un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial, un traumatism la coloana cervicală, iar imediat după accident a avut o sângerare nazală care s-a oprit.

În cădere, copacul a dărâmat un stâlp care susţine firele de alimentare cu energie electrică şi a rupt cablurile electrice, care au căzut pe marginea carosabilului.

 

Au revenit zăpezile. Cum va fi vremea în România

 

Meteorologii au actualizat duminică, atenţionarea Cod galben privind ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă. Începând de duminică până luni după amiază, pentru zeci de judeţe din nord, centru şi vest au fost emise atenţionări care vizează ninsori, iar pe alocuri vor fi şi depuneri de polei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică la ora 10:00 a intrat în vigoare, o atenţionare Cod galben valabilă până la ora 18:00 care vizează ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă.

„În intervalul menţionat, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h şi viscol. În judeţele Suceava şi Neamţ vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile şi vor fi depuneri de polei. În zonele joase din regiunile intracarpatice vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ, iar în sud şi sud-est temporar vor fi ploi ce vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice”, transmite ANM.

Totodată, pentru zeci de judeţe din centrul, nordul şi vestul ţării au fost emise atenţionări care vizează atât ninsori, cât şi depuneri de polei. Astfel, de duminică, de la ora 18:00, până luni, 27 februarie, la ora 15, în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 centimetri iar pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, atenţionarea fiind de nivel Cod Galben.

De asemenea, un Cod portocaliu a intrat în vigoare duminică la ora 10:00, valabil până luni la ora 15:00 vizând ninsori abundente şi strat de zăpadă consistent în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente.