FOTO: Stațiune populară din vremea lui Nicolae Ceaușescu, readusă la viață. Arată fabulos

După Revoluția din 1989, o mulțime de stațiuni turistice au fost lăsate în paragină. Totuși, la mai bine de trei decenii de la evenimentele violente, unele destinații sunt „resuscitate".

10 mai 2023, 19:34

Complexul Balnear „Băile Sărate” de la Ocna Mureș cunoaște o transformare impresionantă. Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu era la mare modă, dar după Revoluție, a uitat aproape toată lumea de ea.

În urmă cu patru ani de zile, autoritățile locale au decis să readucă la viață Complexul Balnear „Băile Sărate”, de la Ocna Mureș. Lucrările au fost finalizate, iar sâmbătă, 13 mai 2023, va avea loc redeschiderea oficială.

 

Investiție majoră în stațiunea populară din vremea lui Nicolae Ceaușescu

 

Imaginile realizate de la complexul din județul Alba sunt absolut impresionante. Aproximativ 8 milioane de euro au fost investite, bani proveniți din bugetul orașului și din cel al Consiliului Județean.

Complexul de la Ocna Mureș se întinde pe mai bine de 6.000 de metri pătrați. Are mai multe bazine cu apă sărată și dulce, iar turiștii vor avea la dispoziție nenumărate facilități.

Săli de tratament, de fitness, cabinete de proceduri medicale și de recuperare, dar și o zonă de restaurant vor fi deschise publicului începând de sâmbătă.

„Avem de la băi galvanice, de la împachetări cu nămol, de la împachetări cu parafină, kinetoterapie, electroterapie. În interior avem două bazine – unul cu apă dulce, unul cu apă sărată, jacuzzi, tot cu apă sărată. În exterior avem tot două bazine”, a declarat Cornelia Oltean Dan, manager al complexului, citat de presa de cancan.