FOTO Ororile atacului de luni, de la Kiev, în imagini. Micuţul Grigori a rămas orfan la doar 5 ani, mama sa a fost ucisă de o rachetă imediat ce l-a lăsat la grădiniţă

Mama unui băiețel de 5 ani a fost ucisă în urma atacului cu rachetă al ruşilor care a avut loc asupra Kievului. Acum, Grigori a rămas orfan, pentru că şi tatăl său a murit, acum o jumătate de an.

10 oct. 2022, 19:03

„Astăzi, prietenul meu Grigori, în vârstă de 5 ani, a rămas orfan. Azi mama lui a murit în mașină, la Kiev, lovită de o rachetă rusească, după ce l-a dus pe Grisha la grădiniță și apoi s-a grăbit spre muncă. În urmă cu șase luni, tatăl băiatului a murit.

Nenorociții ne lasă copiii numai fără căldură, fără o copilărie strălucitoare și lipsită griji, ci le ia cel mai important lucru – dragostea mamei”, a transmis jurnalista Oksana Daniliuc, pe Facebook.

Conform ultimului bilanţ al victimelor anunţat de autorităţile de la Kiev, cel puţin 11 persoane au fost ucise şi 64 rănite în urma acestui atac.

Citeşte şi Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

Într-un mesaj televizat, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni dimineaţă că a ordonat lovituri împotriva unor ţinte militare, de comunicaţii şi energetice ucrainene, el promiţând riposte ”severe” în cazul unor noi atacuri ucrainene contra teritoriului rus, după explozia survenită sâmbătă pe podul care leagă Rusia de Crimeea.

În urma raidului rusesc asupra infrastructurilor ucrainene patru regiuni ucrainene nu mai au electricitate, respectiv Lvov, Poltava, Sumî şi Ternopil, iar în alte părţi ale Ucrainei furnizarea curentului electric este perturbată parţial.

Citeşte şi Rusia atacă prin Moldova! Trei rachete ruseşti au zburat pe deasupra Republicii Moldova: România a confirmat traiectoriile