Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și cel puțin o altă organizație umanitară și-au suspendat temporar activitatea în Ucraina din motive de securitate, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al CICR, după ce Rusia a lansat rachete în orașe din toată Ucraina.
Daniel Spătaru
10 oct. 2022, 17:18
Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor.

„Din motive de securitate, echipele noastre fac o pauză și şi-au amânat operațiunile programate”, a declarat un purtător de cuvânt, pentru Reuters. Aproximativ 700 de angajați de la Crucea Roşie lucrează în 10 locații din  Ucraina și furnizează ajutor și medicamente, dar ajută şi milioane de strămutați, din cauza conflictului care durează de mai bine de 7 luni.

Pe lângă Crucea Roşie şi Consiliul Norvegian pentru Refugiați a anunțat că și-a suspendat operațiunile pentru a ajuta Ucraina până când situația va fi în siguranță pentru ca ei să continue.

Nu putem ajuta comunitățile vulnerabile în timp ce lucrătorii noștri se ascund de bombe și se tem de noi atacuri”, a declarat secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați, Jan Egeland.

Citeşte şi Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”

Între timp, s-a raportat că numărul persoanelor ucise în urma atacurilor masive ale Federației Ruse asupra orașelor ucrainene a crescut la 11. În ceea ce-i priveşte pe răniţi, aceştia sunt în număr de 64. El a mai adăugat că regiunile Lvov, Ternopil, Sumî și Poltava sunt în continuare fără electricitate, dar există întreruperi de curent şi în alte zone.

Rușii au lansat luni dimineaţă un bombardament masiv asupra orașelor ucrainene, fiind vizate centrul Kievului, Viniţa, Lvov, Kirovohrad, Nikolaev, Ternopil, Jîtomir și alte regiuni.

Citeşte şi Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!