Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și cel puțin o altă organizație umanitară și-au suspendat temporar activitatea în Ucraina din motive de securitate, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al CICR, după ce Rusia a lansat rachete în orașe din toată Ucraina.

10 oct. 2022, 17:18
Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

„Din motive de securitate, echipele noastre fac o pauză și şi-au amânat operațiunile programate”, a declarat un purtător de cuvânt, pentru Reuters. Aproximativ 700 de angajați de la Crucea Roşie lucrează în 10 locații din  Ucraina și furnizează ajutor și medicamente, dar ajută şi milioane de strămutați, din cauza conflictului care durează de mai bine de 7 luni.

Pe lângă Crucea Roşie şi Consiliul Norvegian pentru Refugiați a anunțat că și-a suspendat operațiunile pentru a ajuta Ucraina până când situația va fi în siguranță pentru ca ei să continue.

Nu putem ajuta comunitățile vulnerabile în timp ce lucrătorii noștri se ascund de bombe și se tem de noi atacuri”, a declarat secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați, Jan Egeland.

Citeşte şi Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”

Între timp, s-a raportat că numărul persoanelor ucise în urma atacurilor masive ale Federației Ruse asupra orașelor ucrainene a crescut la 11. În ceea ce-i priveşte pe răniţi, aceştia sunt în număr de 64. El a mai adăugat că regiunile Lvov, Ternopil, Sumî și Poltava sunt în continuare fără electricitate, dar există întreruperi de curent şi în alte zone.

Rușii au lansat luni dimineaţă un bombardament masiv asupra orașelor ucrainene, fiind vizate centrul Kievului, Viniţa, Lvov, Kirovohrad, Nikolaev, Ternopil, Jîtomir și alte regiuni.

Citeşte şi Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul