FOTO: Povestea lui Dorinel Umbrărescu. Cum a devenit „Regele Asfaltului” și cine este fiul afaceristului

Dorinel Umbrărescu a început să fie din ce în ce mai vizibil, prin intermediul proiectelor sale de infrastructură rutieră încheiate succes sau prin intermediul contractelor proaspăt câștigate, legate de PNRR. Despre afacerile sale se știu destul de multe, însă mai puține au fost prezentate până acum despre viața personală a milionarului. 

25 mart. 2023, 13:03
FOTO: Povestea lui Dorinel Umbrărescu. Cum a devenit „Regele Asfaltului” și cine este fiul afaceristului
Dorinel Umbrărescu / Foto: ZdBC.ro

Dorinel Umbrărescu are 61 de ani, este născut în Vrancea, comuna Tănăsoaia, dar activitatea sa profesională e legată de județul Bacău. Până la începutul anilor ’90, după Revoluție, a lucrat în cadrul Întreprinderii Agricole de Stat din localitatea Podu Turcului, Bacău.

Băcăuanul Umbrărescu a continuat munca în cadrul autobazei Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeași localitate. Abia la finalul anilor ’90 s-a lansat în afaceri Dorinel Umbrărescu. El și-a făcut debutul în mediul de afaceri prin achiziționarea a două camioane cu care a început să facă transport internațional. Succesul nu a întârziat să apară, iar câțiva ani mai târziu deținea deja o flotă de peste o sută de mijloace de transport.

Apoi, Umbrărescu a pus bazele celor două companii care i-au adus succesul, Technostrade și Spedition UMB, pe care le controleazā împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu.

În anul 2014, Dorin Umbrărescu a înființat Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), prin preluarea ATE Bank România, fosta Mindbank.

Cea mai cunoscută companie a lui Umbrărescu este UMB, cu sediul în Adjud, județul Bacău. În acest județ, cele mai mari cinci companii sunt create și controlate de români: Dedeman (Dragoș și Adrian Pavăl), Chimcomplex (Ștefan Vuza), Intertranscom Impex (Ioan Teslaru), Spedition UMB (Dorinel Umbrărescu) și Tehnostrade (Dorinel Umbrărescu).

În ultimele luni, Dorinel Umbrărescu a câștigat contracte importante, pentru realizarea aproape în integralitate a Autostrăzii Moldovei, A7, cu termen de finalizare 2026.

 

Cine este fiul lui Dorinel Umbrărescu

 

Despre fiul lui Dorinel Umbrărescu nu se cunosc prea multe. El se numește Alexandru Umbrărescu, absolvent al Universității „George Bacovia”, din Bacău. În 2010, el a fost implicat într-un accident rutier grav. Astfel, a tânărul, în vârstă de 19 ani la acea vreme, a fost condus de urgență la Spitalul Bagdasar. Alexandru și alți patru oameni au fost răniți, scria site-ul Știrilor Pro TV. Fiul afaceristului ar fi fost vinovat de producerea accidentului. El conducea o mașină cu peste 500 CP, un Mercedes. Șoferul care circula regulamentar era la volanul unei Skoda.

Fiul afaceristului a suferit mai multe traumatisme, contuzii și fracturi. La momentul accidentului, el figura deja cu trei amenzi.

Acum, Alexandru, în continuare pasionat de mașini, dar nu și atât de mult și de viteză, ar fi un bărbat mult mai liniștit, cu copii și soție.