FOTO-Reportaj! S-au aprins luminițele de Crăciun în București! Cum arată Capitala ornată de Firea! Bucureștenii s-au bucurat de ele cum știu ei mai bine, în trafic!

Mult aşteptatele luminiţe de sărbători au fost aprinse şi în Capitală. Nicuşor Dan nu rezonează deloc cu această idee, dar având în vedere "moştenirea" lăsată de Gabriela Firea, din mandatul precedent, a ajuns totuşi la un consens.

07 dec. 2020, 22:30

Luminiţele de Crăciun s-au aprins în Capitală. Anul acesta a fost cu totul aparte având în vedere apariţia coronavirusului care a luat deja milioane de vieţi la nivel global. Totodată, venirea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei a întors lista priorităţilor Primăriei Capitalei.

Luminiţele de Crăciun, aprinse în Capitală. Ce s-a schimbat anul acesta

Astfel, chiar şi tradiţiile împământenite deja de ani buni de bucureşteni, în ceea ce priveşte perioada sărbătorilor, s-au schimbat. În 2020 nu mai există târg de Crăciun, concerte, tarabe cu vin fiert şi bunătăţi şi nici oameni entuziasmaţi de începutul sezonului de iarnă.

Anul acesta iluminatul festiv a avut loc pe 7 decembrie. Marele eveniment a fost ţinut secret la sertar până în ziua alegerilor parlamentare. Primarul Capitalei a spus într-un final că a luat decizia de a le aprinde luni, pentru a nu influenţa cumva votul.

”Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Luni, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii”, a declarat, duminică, Nicuşor Dan.

Cele mai importante artere din Capitală au îmbrăcat astfel hainele de sărbătoare. Anul acesta, Gabriela Firea s-a întrecut pe sine şi a oferit Bucureştiului cele mai frumoase ornamente de Crăciun.

Oamenii nu s-au înghesuit deloc să vadă beculeţele frumos colorate, poate şi din cauza frigului crunt şi al vântului care se izbea de faţă. Cele mai multe persoane care se plimbau pe jos, pe bulevardele din Bucureşti, erau stăpânii de patrupezi, care îşi scoseseră câinii la plimbarea de seară. Printre aceştia s-a aflat însă  şi un cuplu care îl scosese pe cel mic să se bucure de lumini.

Băieţelul se afla pe umerii tatălui şi era fascinat de ceea ce se vedea în faţa lui. Majoritatea bucureştenilor a decis,  să privească întregul spectacol din maşină. Astfel, o aglomeraţie de nedescris s-a aşternut începând de la Universitate până la Piaţa Presei. Şoferii parcă erau prea mult absorbiţi de ceea ce vedeau şi uitau să mai pună piciorul pe pedală.

Cum a fost iluminatul festiv de Sărbători în alţi an. Bucureştenii se înghesuiau buluc să vadă spectacolul luminos

În anii precedenţi buucureştenii aşteptau cu sufletul la gură iluminatul festiv. Evenimentul avea loc de Ziua Naţională, iar Gabriela Firea organiza un adevărat spectacol la târgul de Crăciun care era deschis în aceeaşi zi.

Luminiţele de Crăciun din Capitală, în anii precedenţi
Luminiţele de Crăciun din Capitală, în anii precedenţi

Ani de-a rândul oamenii se înghesuiau ca furnicile pentru a vedea bradul din Piaţa Constituţiei şi pentru a se răsfăţa cu bunătăţi care mai de care mai apetisante. Staţiile de metrou erau pline în fiecare seară, iar copiii roiau pe lângă căsuţa lui Moş Crăciun din centrul târgului.

Luminiţele de Crăciun din Capitală, în anii precedenţi
Luminiţele de Crăciun din Capitală, în anii precedenţi

Nicuşor Dan, declaraţii contradictorii cu privire la iluminatul festiv după ce a fost blamat de bucureşteni

Deşi iniţial Nicuşor Dan se arăta chiar iritat de luminiţele de Crăciun şi spunea că din punctul lui de vedere nu ar fi vrut să existe acest eveniment, se pare că acum Primarul Capitalei a revenit la sentimente mai bune.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi seară, că nu va exista târg de Crăciun în această iarnă, din cauza situaţiei sanitare.

”Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei în Bucureşti”, a afirmat Dan, precizând că medici şi angajaţi din sistemul sanitar mor, şi ”nu ne pemitem să amplificăm această pandemie.

Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională. Suntem în situaţia în care mor medici şi personal sanitar, nu ne pemitem să amplificăm această pandemie”, a declarat Nicuţor Dan. Primarul a explicat că în anii următori va exista o astfel de manifestare.

Citeşte şi: Luminiţe de Crăciun în Bucureşti 2020. Nicuşor Dan anunţă când vin Sărbătorile de iarnă în Capitală