FOTO! Rețetă incredibilă: Șnițel de pepene roșu! Da, se prăjește în ulei! Da, este desert! Da, este delicios! Imaginile te vor convinge să îl încerci

Te-ai gândit vreodată că există șnitel de pepene roșu? Dar te-ai gândit vreodată să-l încerci? Nu e un preparat de care să fi auzit multă lume, însă cei care l-au încercat deja vă pot asigura că are un gust delicios.

20 iul. 2022, 20:37

De clasicul șnițel din piept de pui sau din carne de porc ați auzit cu toții și e chiar un fel de mâncare preferat și destul de des consumat de toată lumea.  Rețeta pentru șnițelul din pepene roșu nu diferă prea mult de cea clasică, ingredientele sunt cam aceleași, singura diferență este, desigur, pepenele roșu, în loc de carne.

Ingrediente

  • pepene
  • un pahar de pesmet
  • un pahar de făină
  • sare, piper

Cum se prepară șnițelul de pepene roșu

  • Mai întâi, tăiați pepenele în bucățele în formă de triunghi sau dreptunghi.
  • Treceți pepenele prin compoziția de făină.
  • Apoi tăvăliți bucățile de pepene prin pesmet.
  • Puneți-le într-o tigaie cu ulei încins. Ulterior puneți șnițelele de pepene pe șervețele care absord uleiul.

Nu arunca cojile de la pepenele roșu! Iată ce poți face cu ele

După ce ai preparat șnițelele din pepene roșu, nu uita să păstrezi cojile de la pepene. Au o mulțime de beneficii pentru organism.

Una dintre beneficiile cojii de pepene verde este că încetineşte procesul de îmbătrânire. Astfel, pentru a preveni apariţia ridurilor tot ce trebuie să faci este să aplici coaja de pepene direct pe piele sau să o mănânci. Ambele variante sunt la fel de eficiente.

De asemenea, coaja de pepene ajută la curăţarea tenului. Vei economisi bani frumoşi, deoarece nu vei mai avea nevoie de produsele din comert.

Coaja de pepene face minuni pentru cei care suferă de insomnie. Aceasta este bogată în polizaharide, carbohidrați care stimulează producția de serotonină, așa că îmbunătățește calitatea somnului. Astfel că, dacă vrei să dormi mai bine la noapte, fă un shake din aceste coji.

Citește și Salată de pepene cu castraveţi. Reţeta uşoară, gata în cinci minute, ideală la plajă. Andreea Raicu o recomandă!

Citește și Cum ar trebui consumat pepenele roșu ca să nu-și piardă beneficiile. Greșeala pe care o fac majoritatea românilor