Salată de pepene cu castraveţi. Reţeta uşoară, gata în cinci minute, ideală la plajă. Andreea Raicu o recomandă!

Suntem în plin sezon al vacanțelor petrecute pe litoral, așa că nu ar strică să știi ce gustări e indicat să mănânci la plajă. Ia-ți gândul de la chipsurile din cartofi sau snacks-urile hipercalorice și alege, mai degrabă, gustări care te hrănesc și, totodată, te hidratează și țîn la distanță foamea, dar și pericolul deshidratării.

24 iun. 2022, 14:05
Salată de pepene cu castraveţi. Reţeta uşoară, gata în cinci minute, ideală la plajă. Andreea Raicu o recomandă!

Ai doar de câștigat dacă încerci cea mai răcoritoare salată a verii: salată de pepene cu castraveți, gata în cinci minute.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 350 g pepene roșu
  • 1/2 castravete
  • 50 g brânză feta
  • patru – cinci frunze de mentă/busuioc
  • 1 lingură oțet balsamic
  • piper

Mod de preparare:

Salata de vinete dietetică şi delicioasă. Secretul Mihaelei Bilic pentru o gustare sănătoasă în weekend
Taie pepenele, curăță-l de semințe și taie-l în triunghiuri mari. Curăță castravetele, apoi taie-l felii/cubulețe. Combină pepenele cu castravetele, adaugă piperul și amestecă. Deasupra pune brânză feta și frunzele de busuioc. Servește salata de pepene cu oțet balsamic, notează retetepractice.ro. Poftă bună!

Salata care face furori pe Internet. Se face în doar câteva minute şi nu te poţi opri din mâncat
Salata rece cu pepene, menta si castravete, reteta Andreea Raicu

Iata cum sa pregatesti Salată de pepene cu castraveţi şi menta!

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru salata:

  • 420 g pepene rosu proaspat si racit, taiat in cuburi
    145 g castravete proaspat, spalat si taiat in cubulete, cu tot cu coaja
    15 g ceapa rosie tocata marunt
    Cateva frunze de menta, spalate, uscate si tocate proaspat
    Putin ardei jalapeno, pentru un plus de farmec (optional)
    15 g fistic prajit, tocat grosier
    30 g branza de capra
    Pentru dressing:
    O lingura de ulei de masline extravirgin
    O lingura suc de lime
    1/2 lingurita coaja de lime
    1/4 lingurita sirop de agave sau miere
    Sare, dupa gust

Cum se prepara salata rece cu pepene:
Pentru inceput, pune toate ingredientele dressingului intr-un borcan cu capac. Daca alegi sa pui si coaja de lime, foloseste un lime bio, netratat. Dupa ce ai adaugat totul in borcan, strange bine capacul si agita energic recipientul, pana cand toate aromele se intrepatrund. Daca vrei mai mult dressing, poti dubla cantitatile.

Intr-un bol incapator, pune pepenele taiat in cuburi, fara samburi, castravetele tocat, ceapa, frunzele de menta, ardeiul jalapeno (daca doresti sa obtii o salata picanta) si fisticul. Amesteca foarte bine, apoi adauga branza de capra sfaramata sau taiata in cubulete mici. Pune dressingul peste salata, apoi mai amesteca usor, doar cat sa imbini toate gusturile.

Serveste salata simpla sau adauga si cateva crutoane, pentru extra carbohidrati.

Gustări ideale pentru zilele pe care le petreci la plajă
Pepene și brânză feta – taie câteva cubulețe de pepene roșu, iar deasupra acestora rade brânză feta. Pepenele roșu este foarte hidratant, însă, totodată, este și bogat în conținutul de electroliți, ceea ce înseamnă că protejează organismul expus la deshidratare din cauza transpirației abundente. Bucățile de brânză feta înlocuiesc sodiul pierdut și, totodată, vin la pachet cu proteine.

Hummus cu legume – dacă îți petreci toată ziua pe plajă, vei simți la un moment dat nevoia să mănânci ceva mai consistent. Hummusul, bogat în proteine, îți va satisface această nevoie. Consumă hummusul acompaniat de legume precum morcovul sau țelină, pentru un plus de vitamine și minerale.

Portocale – acestea nu numai că au un conținut ridicat de apă și te hidratează, însă totodată conțîn cantități însemnate de vitamina C, care limitează daunele aduse pielii de expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete.

Struguri – și ei bogați în conținutul de apă, strugurii pot fi consumăți pe post de gustare dulce între mese, mai ales dacă îți petreci ziua la plajă și ai nevoie de hidratare.

Salată de fructe – prepară-ți, într-un bol, o salată amestecând cuburi de ananas, de kiwi, bucăți de mango, struguri fără samburi. Adaugă apoi câteva fructe congelate precum căpșunele sau zmeură. Fructele congelate vor menține salată de fructe proaspătă și rece, iar tu te poți răcori consumând-o la plajă.

Mix de legume crude – legumele crude sunt bogate în vitamine, fibre și, totodată, sărace în grăsimi. Acestea te pot ajută să te răcoreșți, dacă le servești imediat ce le scoți din lada frigorifică.

Umple o caserolă cu bastonașe de țelină, fâșii de morcov, buchete de broccoli, țelină, castravete, roșii cherry sau orice alte legume doreșți și consumă-le la plajă, atunci când simți nevoia de o gustărică.

Brânzeturi – brânzeturile sunt bogate în proteine, dar și extrem de gustoase. Pregătește un mix de brânzeturi pentru plajă și asigura-te că le ții la rece până când le serveșți. Le poți consumă că atare, dar și acompaniate de crackersi, biscuiți sau chiar struguri.

Sandvis cu unt de arahide și gem – dacă gustare sățioasă, care să îți potolească atât foamea, cât și poftă de dulce, atunci sandvișul cu unt de arahide și gem este ideal pentru ține. Prepară-ți un sandviș din două felii de pâine integrală, unt de arahide fără zahăr sau alți îndulcitori și gem sau dulceață de casă.

Mix de nuci și semințe – un asemenea mix conține grăsimi sănătoase, dar și proteine, fiind sățios, dar și foarte sănătos. Prepară un mix din nuci caju, semințe de dovleac, migdale, nuci pecan sau orice alte nuci/ semințe doreșți și pune-l în geantă de plajă – avantajul este că poți ține acest amestec la orice temperatura, nefiind perisabil.