FOTO: Stațiunile Mamaia și Năvodari, invadate de elicoptere militare

În această săptămână, stațiunile de la malul Mării Negre au fost invadate de elicoptere militare. Aparatele de zbor survolează plajele la mică altitudine. 

26 iul. 2022, 08:59

Până în prezent, MApN nu a venit cu explicații, pe marginea acestui subiect. Cel mai probabil, elicopterele se îndreptau spre baza militară de la Capu Midia, informează surse din ministerul de resort.

Pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, SUA, în parteneriat cu aliații NATO, au consolidat Flancul Estic. Astfel, prezența militară americană în România a devenit mai puternică, un aspect binevenit, în opinia colonelului Ion Petrescu, analist militar.

„Să nu uităm că americanii constituie coloana vertebrală, nucleul central al prezenței aliaților în România și prezența lor descurajează practic pe cei care s-ar gândi la un salt din Sevastopol la Constanța și ar fi bântuiți de coșmarul unei cuceriri parțiale a Dobrogei.

Acest coșmar s-a terminat. Chiar într-adevăr pe timpul vieții noastre americanii își întăresc pozițiile aici și garantează României că își păstrează independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a declarat Petrescu, pentru B1 TV.

 

Premierul Ciucă a sunat alarma

 

Printre românii care au început să primească acasă ordine cu privire la mobilizare, în caz de război, se numără avocatul Aurel Moldovan, care și-a împărtășit experiența în cadrul unui interviu.

„Ordin de chemare a rezerviștilor la mobilizare sau război” se numește documentul primit de către Aurel Moldovan, care l-a lăsat perplex pe jurist.

„Am primit săptămâna trecută un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astăzi în schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la război a tuturor rezerviștilor. Eu, cum sunt rezervist și sunt locotenent în rezervă, vă dați seama că am rămas șocat, ştiind că mă duc cu un lucru şi mă trezesc cu altceva”, a declarat avocatul.