FOTO: Surpriză! Cel mai scump stadion din România se va construi în Moldova

Se pregătesc investiții masive în Bacău, orașul care nu mai are fotbal, dar care ar putea avea stadion. Proiectul a fost anunțat după aproape 20 de ani în care cetățenilor moldoveni li s-a tot promis o nouă arenă și o echipă de fotbal competitivă, care va fi măcar la nivelul celei din perioada lui Dumitru Sechelariu. 

04 nov. 2022, 12:28

Bacăul ar urma să aibă cel mai scump stadion din România, cu excepția Arenei Naționale, scrie presa locală. 120 de milioane de euro ar urma să fie plătite din bugetul local pentru a construi „bijuteria” din centrul orașului care pe vremuri se mândrea cu FCM Bacău în Liga I și chiar în cupele europene.

Arena va avea 20.000 de locuri, întregul ansamblu sportiv se va întinde pe o suprafață de 25 de hectare.

„Parcul M. Cancicov, în suprafață de 21,2 ha poate fi dublat prin amenajarea Parcului Sportiv ce ar presupune încă 21,9 ha de spațiu verde amenajat sau destinat organizării de evenimente artistice, culturale, sportive etc.

Se poate amenaja o zonă de practicare a sporturilor, o zonă de organizat festivaluri și evenimente culturale, eliberând astfel Parcul M. Cancicov, pentru a putea fi o oază de liniște, destinat în principal relaxării”, se arată în studiul realizat de firma din Cluj.

 

Proiect ambițios în regiunea Moldovei. Bacăul, gata să revină în elita sportului românesc

 

Arena din Bacău va fi un adevărat complex sportiv, care va deservi pentru mai multe sporturi, precum fotbal, rugby și atletism. Tribunele și peluzele vor fi acoperite. De asemenea, stadionul propus de actuala administrație va fi dotat cu o sală de conferințe, un hotel cu restaurant, un centru SPA cu bazin de înot și terenuri de sport în aer liber pentru fotbal, handbal, baschet și tenis.

Categoria UEFA vizata este categoria 4, ceea ce înseamnă că stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciuri de club din Liga I, din Conference League, Europa League și UEFA Champions League, cât și meciuri ale echipei naționale organizate sub egida UEFA și FIFA, mai scrie Ziarul de Bacău.

Rămâne de văzut și ce se va întâmpla cu sportul din Bacău, care duce lipsă de performanțe notabile, de multă vreme. În urmă cu câțiva ani s-a discutat despre posibilitate unui parteneriat între Gică Hagi și echipa sa, respectiv Frații „Dedeman” – Pavăl, dar proiectul nu s-a concretizat. „Regele” nu a adus echipa în Moldova, ci a fuzionat Viitorul cu Farul Constanța, echipa de pe primul loc al Ligii I.

În prezent, Stadionul Municipal, pe care s-au disputat marile derby-uri din Liga 1 și meciurile din cupele europene, se află în paragină. Iată cum arăta acesta pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, atunci când a fost ridicat:

Iată cum arată acum stadionul. Imaginile au fost realizate de un cetățean al orașului, Nicolae Andrieș.