FOTO: Surpriză! Un parlamentar tocmai și-a anunțat demisia: „Călătoria mea a luat sfârșit”

Mare surpriză în Parlamentul României. Un senator, aflat la cel de-al doilea mandat, a anunțat luni, în plen, că demisionează. 

15 nov. 2022, 08:54
FOTO: Surpriză! Un parlamentar tocmai și-a anunțat demisia: „Călătoria mea a luat sfârșit”
O nouă zi naţională pentru români

Parlamentarul a precizat că se retrage din motive personale, dar mai ales, profesionale. Este vorba despre senatorul Novak Csaba Zoltan, de la UDMR. Acesta le-a urat colegilor din coaliția PSD + PNL + UDMR.

„Subsemnatul Novak Csaba Zoltan, senator în Circumscripţia electorală 28 Mureş, începând de astăzi îmi dau demisia din funcţia de senator.

Vă mulţumesc pentru că în ultimii şase ani am fost coleg cu dumneavoastră. Coaliţiei de guvernare îi doresc o colaborare fructuoasă şi echilibrată şi Opoziţiei să fie constructivă. Vă mulţumesc!”, a declarat Novak Csaba Zoltan, în plenul Parlamentului.

Novak Csaba Zoltan

 

Ce va face în continuare parlamentarul UDMR care și-a dat demisia din Senat

 

Parlamentarul de la UDMR va prelua o altă funcție, cea de manager al Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, din Cluj-Napoca.

„Dragii mei prieteni, susținători și anti-fani, de astăzi o călătorie în viața mea a luat sfârșit și alta a început. Astăzi am demisionat din funcția de senator și îmi voi continua activitatea profesională la Cluj, la conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.

Am luat această decizie din motive profesionale și personale, iar pe viitor vreau să-mi continui munca în calitate de organizator științific, cercetător și profesor.
Sunt recunoscător sorții că am avut ocazia să lucrez la acest nivel, în Legislativ timp de șase ani, că am avut onoarea să reprezint județul Mureș, maghiarii din România și cauza educației cu mijloacele mele modeste”, a scris Novak Csaba Zoltan, pe pagina sa de Facebook.

Novak Csaba Zoltan a fost o prezență palidă în Parlamentul României, fără luări de cuvânt și cu doar opt propuneri legislative inițiate, în legislatura 2016-2020. În legislatura 2020-2024 a fost puțin mai „curajos”, cu o luare de cuvânt într-o ședință comună și cu 46 de propuneri legislative inițiate, dintre care 14 promulgate legi.