FOTO | Veste neașteptată: ce s-a întâmplat cu fiul lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, decedat în 2013

Dumitru Sechelariu rămâne una dintre figurile marcante ale României post-decembriste. Primar PSD al Bacăului în perioada 1996-2004, „baronul local" a decedat în anul 2013. În urma sa a lăsat patru copii, trei fete și un băiat, Doru, în care fostul edil investea o mulțime de bani, pentru a ajunge pilot de Formula 1. 

22 apr. 2023, 10:51

Dumitru Sechelariu a fost un primar foarte apreciat, de un segment consistent al electoratului băcăuan. La înmormântarea lui „Seche”, mii de cetățeni au ieșit pe străzile orașului, plângându-l pe fostul edil.

Totodată, Sechelariu a fost și aspru contestat de adversarii politici și susținătorii acestora.

După mulți ani de la dispariția lui Dumitru Sechelariu, fiul acestuia, Doru, considerat un mare talent al sportului românesc, a vorbit cu presa.

Tânărul nu a continuat cu sportul de viteză, din cauza problemelor financiare. Totuși, viața lui Doru s-a mai reașezat, după problemele financiare și tristețea prin care a trecut, după moartea fulgerătoare a tatălui său, primarul cunoscut în toată România.

Doru a avut toate motivele să sufere. Tatăl său era un mare familist, a explicat fostul pilot.

„Eu chiar am sperat. Managerul meu Dan Alexandrescu rămăsese în contact cu mai multe echipe. Era aproape imposibil să ajung în Formula 1. Totuși, dacă în 2011, după ce mi-am dat Bacalaureatul, aș fi plecat în America, în Indy Car, eu sunt convins că și acum mi-aș fi câștigat traiul și necesitățile de zi cu zi din automobilism.

(…) Am rămas fără nicio experiență de viață. Nici socială, de niciun fel. Eu nu ieșeam în cluburi până atunci. Tata îmi spunea mereu: ce poate fi mai frumos decât ce am eu acasă? Să-mi chem prietenii acasă și să mă distrez… Iar dacă ieșeam cumva la ora 10, la 12 noaptea trebuia să fiu acasă… Aveam control permanent. Mă urmărea cineva tot timpul, un bodyguard care îi spunea tatei totul, totul…”, a povestit Doru Sechelariu, într-un interviu pentru Fanatik.

 

Problemele financiare ale lui Doru Sechelariu

 

Doru Sechelariu s-a confruntat cu mari probleme financiare.

„Tata nu a lăsat niciun testament… Iar cu unchiul Sergiu relația e mai rece… El și tata nu s-au înțeles prea bine, nu au fost foarte apropiați. Sunt născuți în aceeași zi, pe 14 iulie, dar la un an distanță. Sergiu în ʼ57, tata în ʼ58. Tata era mai exuberant, Sergiu e mai închis.

Tata aprecia munca, nu-l interesau banii, nu-i iubea… Pentru el banii erau doar un mijloc… Tata aprecia munca omului. La noi în curte, pe lângă faptul că oamenii aveau salarii printre cele mai mari, nu exista zi în care tata să nu le dea două, trei sute de lei bonusuri dacă-și făceau bine treaba. Adică nu dădea la copiii lui banii ăștia, dar premia cu vreo 200 de milioane lunar oamenii care trebăluiau la noi acasă… Ăsta era tata…

(…) Tata nu a fost omul care să pună bani deoparte. Pista de karting era amanetată ca să particip eu la sezonul 2010… Ce să mai zic? În conturi erau uitați vreo 6.000 de roni (n.r. – râde amarnic), nimic mai mult… La tata banii circulau, ăsta era rostul lor… Poate în perioada bună să fii avut 80-100 de milioane la el, dar în rest, nu… Nu era omul care să strângă bani și să-și mănânce de sub unghii… Tata mi-a lăsat o casă pe numele meu pe care am scos-o la vânzare cu 375.000 de euro, dar nu am primit nicio ofertă. Recent am mai băgat niște bani în ea să o renovez și am închiriat-o… Iau cam 1.000 de euro lunar pe ea… Din banii ăștia îmi plătesc chiria unde stau cu prietena mea și ne mai rămân și nouă de cheltuieli…

(…) Față de cum eram și cum sunt acum, mulțumesc lui Dumnezeu!, mă descurc bine… Chiar dacă erau momente acum câțiva ani când nu ieșeam din casă pentru că nu aveam bani de motorină! Acum vreau să-mi găsesc cadența, să am un drum al meu, să fie ceva stabil. Aș vrea în lumea curselor, dar nu mai am speranțe în sensul ăsta. Oricum, nu cred că l-am dezamăgit pe tatăl meu, chiar dacă nu am continuat ca pilot. Am rămas mereu un om corect, așa cum dorea și tatăl meu, indiferent ce probleme și greutăți am întâmpinat de când el nu mai e…”, a mai povestit tânărul.

 

Cine a preluat afacerile lui Dumitru Sechelariu

 

Pentru Doru Sechelariu, relația cu unchiul Sergiu, fost candidat la primărie, este destul de rece.

„Vorbim, discutăm, nimic mai mult. El toată viața a fost un tip mai retras, mai conservator, mai egoist dacă pot să spun așa… După moartea tatălui meu, afacerile familiei el le-a preluat, unchiul meu, Sergiu.

(…) e când „a ieșit” în 2016 nanul meu (n.a. – nașul), Corneliu Iacobov, pot să spun că mi-am mai revenit. M-a chemat la masă, am discutat, mă invită mereu la petrecerile de Sărbători, vorbim des la telefon. În tot acest ghinion al meu, am și noroc, iar el se numește nanul Corneliu Iacobov. Eu îi spun „godfather” (n.a. – nașul în engleză) și cred că așa ar trebui să fiu nanul oricărui copil. Ca un părinte!”, a povestit Doru Sechelariu.

 

Doru Sechelariu: „Au fost destui oameni care au încercat să mă umilească”

 

După moartea tatălui său, Doru Sechelariu a avut puternic de suferit și din punct de vedere social.

„Foarte mult (n.r. – am avut de suferit). Au fost destui oameni care au încercat să mă umilească, s-au bucurat de necazul meu, mă priveau într-un fel ciudat. Plus că m-au deranjat că scoteau vorbe că mă droghez sau altele de genul. La un moment dat mă tundeam și în frizerie povestea unul de mine că mă prăfuiam, trăgeam pe nas, cădeam pe la toaletă. Vorbea de mine, era în spatele meu, nu mă cunoștea…

(…) Da… Iar unul dintre vise îl voi ține minte toată viața… Era la un an după ce a murit, în 2014… O după-amiază, nu aveam bani să ies din casă și m-am pus să mă culc… Îmi apare tata în vis și mă întreabă ca de obicei, „Ce faci, domnu’ Doru? Mai ai bani?”. Iar eu îi spuneam ca întotdeauna… că „Da”… Iar el continuă în vis: „Du-te și ia cinci milioane de la mine din sertar!”. Ăsta a fost visul… Când m-am trezit, la puțin timp, m-a sunat mama să trec pe la ea… Mi-a dat cinci milioane… A fost cel mai marcant vis al meu cu tata… Îmi lipsește enorm…”, a povestit Doru Sechelariu, în cadrul aceluiași interviu, din 2020.

Peste 7 milioane de euro a cheltuit Dumitru Sechelariu pentru fiul său, pentru „drumul către Formula 1″, inclusiv după 2004, când a ieșit din viața politică.

În prezent, Doru Sechelariu formează un cuplu cu un model și make-up artist, Natalia.