FOTO: Viața lui Zelenski, în pericol. Putin a început bombardamentele la Kiev

Continuă pericolul pentru viața lui Volodimir Zelenski. Atacurile aeriene ale Rusiei au ajuns până la capitala Kiev. 

18 mai 2023, 12:13
FOTO: Viața lui Zelenski, în pericol. Putin a început bombardamentele la Kiev

De mai bine de jumătate de an, Rusia a cucerit teritoriile considerate pro-ruse din Ucraina, dar invazia lui Vladimir Putin pare că nu se oprește aici. Kremlinul a început să lanseze rachete și către alte zone. Astfel, au fost confirmate explozii inclusiv la Kiev, unde se află refugiat președintele Volodimir Zelenski.

Joi dimineață, mai multe regiuni au fost bombardate, într-un moment în care un emisar chinez se află la Kiev pentru a încerca să obțină o „reglementare politică” a conflictului ruso-ucrainean.

„O serie de atacuri aeriene asupra Kievului fără precedent prin puterea, intensitatea şi varietatea lor continuă. Acesta este al nouălea atac aerian consecutiv asupra capitalei de la începutul lunii mai”, a transmis administraţia civilă şi militară a Kievului într-un comunicat, relatează France Presse.

Potrivit liderilor de la Kiev, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice ruse dinspre regiunea Mării Caspice, iar drone de recunoaştere au survolat apoi capitala.

„Toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse”, au precizat autorităţile.

Raportul oamenilor lui Zelenski

Din cauza căderii unor fragmente de rachetă, un incendiu s-a declanșat într-un garaj din cartierul Darnița, a transmis Vitali Klitschko, primarul Kievului, citat de Reuters.

Serhii Popko, șeful administraţiei militare a Kievului, a declarat pe Telegram că un incendiu a izbucnit în spaţii nerezidenţiale în cartierul Desnianski, pe malul stâng al fluviului Nipru, care taie capitala ucraineană în două. El nu a oferit informaţii despre eventuale victime.

În schimb, o persoană a fost omorâtă şi alte două au fost rănite în portul Odesa, de la Marea Neagră, în cursul unui atac asupra unui obiectiv industrial, conform administraţiei militare regionale.

Armata a raportat de asemenea atacuri cu „rachete de croazieră” în regiunea Vinniţa, în centrul ţării, iar media locale au semnalat explozii la Hmelniţki, la 100 de kilometri mai la vest.