Primul vandal arestat în urma protestelor de duminică FOTO

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au emis mandat de arestare preventivă pentru Mihai Căpăţână. Acesta este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 15:00

UPDATE: Mihai Căpăţână a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Tânărul, cu vârsta până în 25 de ani, deja a declarat recurs. Acesta are slabe şanse să fie eliberat, având în vedere incidentele grave în care a fost implicat alături de alte persoane, care nu au fost încă identificate. Anchetatorii speră ca în cele din urmă el să îi demaşte şi pe ceilalţi. Mandatul de arestare s-a dat în cel mult jumătate de oră.

„Cazul Mihai Căpăţână a fost trimis în judecată cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, pentru RTV.NET, Anca Filinta, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Duminică seară, Mihai Căpăţână, în vârstă de 24 de ani,  a incendiat mai multe bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul a participat, alături de alte persoane rămase neidentificate până în acest moment.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a informat, în aceeaşi conferinţă, că trei persoane au fost reţinute, una fiind dusă la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, unde procurorii au propus arestarea preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.