Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. Apare în faza de debut a bolii

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, a fost identificat un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. Este vorba despre fotofobie. Aceasta apare în faza de debut a bolii.

22 ian. 2021, 13:37
Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. Apare în faza de debut a bolii
Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. Apare în faza de debut a bolii

Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus. Potrivit unui studiu, oamenii de știință au identificat un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus. Acesta apare în faza de debut a bolii, cu mult timp înaintea simptomelor specifice, potrivit Daily Star.

Fotofobia, un nou simptom asociat infecţiei cu coronavirus

Aproximativ 83 de pacienţi cu covid au participat la studiul realizat de Universitatea Anglia Ruskin. Aceştia au spus că au avut o durere oculară și sensibilitate la lumină înainte să-şi piardă gustul sau mirosul.

18% dintre pacienți au spus că s-au confruntat cu fotofobie, 17% dintre bolnavii participanți la studiu au spus că au avut o mâncărime a ochilor, iar 16% au reclamat dureri de ochi.

Singura problemă oculară asociată până acum infecției cu noul coronavirus era conjunctivita. Potrivit studiilor, 1 din 3 bolnavi au primit acest diagnostic, relatează medikatv.

Citeşte şi Simptome controversate la pacienţii infectaţi cu COVID: Un bolnav a sughiţat o săptămână, 24 din 24 de ore. Nu se putea linişti

Studii îngrijorătoare, Covid-ul se manifestă şi la şase luni de la îmbolnăvirea pacienţilor. Ce simptome prezintă cei afectaţi

Studiile relevă că peste trei sferturi dintre pacienții cu COVID-19 prezintă cel puțin un simptom activ la șase luni după ce ce s-au îmbolnăvit, potrivit unei cercetări publicate în revista The Lancet, preluată de The New York Times. Cele mai frecvente simptome care persistă este oboseala sau slăbiciunea musculară (63% dintre pacienți).

Alte simptome persistente la 6 luni de la vindecarea de coronavirus sunt dificultățile de somn (26% dintre pacienți), anxietatea și depresia (raportate la 23% dintre pacienți). Pacienții care au fost internaţi la secțiile de terapie intensivă au cel mai adesea funcțiile pulmonare afectate și au fost detectate anomalii în imagistica toracică – care ar putea indica leziuni ale organelor.

Studiul pe pacienţii de la Wuhan mai arată că nivelurile de anticorpi au scăzut cu mai mult de jumătate (52,5%) la 94 de pacienți al căror răspuns imun a fost testat la vârful infecției, ridicând îngrijorări cu privire la posibilitatea de a fi re-infectat ușor de virus.