Fotografia anului, în Spania. Mamă din România, în genunchi în faţa medicilor, după ce fiul ei a stat două luni la ATI din cauza COVID

O femeie de naţionalitate română care stă în genunchi în faţa medicilor spanioli, care i-au salvat copilul infectat cu COVID, este imaginea anului în provincia Navarra.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 14:05
Fotografia anului, în Spania. Mamă din România, în genunchi în faţa medicilor, după ce fiul ei a stat două luni la ATI din cauza COVID

Pentru imaginea când Simona, mama lui Denis Cîrpaci, a îngenuncheat în fața personalului medical de la Clinica San Miguel din Pamplona, Iñaki a luat premiul Teobaldo pentru fotografie.

Tânărul care are 28 de ani a stat opt săptămâni la Terapie Intensivă. Când acesta a reuşit să scape, mama lui s-a pus ân genunchi în faţa cadrelor medicale. Fotografia a fost imortalizată în luna iunie, de fotograful Iñaki Porto Villanueva. Acesta a reprezentat unul dintre cele mai emoţionante momente din această pandemie, scrie libertatea.ro.

Managerul de laServiciul de terapie intensivă de la Clinica San Miguel, își amintește momentul care l-a emoţionat până la lacrimi. În momentul când acesta îl intuba pe român a văzut pe ecranul telefonului victimei o poză unde acesta apărea lângă mai mulţi copii: ”Când am văzut acea fotografie, am știut că trebuie să-l salvăm”.

Acesta şi-a adus aminte şi de mama lui Denis, care a sunat și a spus că vrea să doneze un plămân ca să-și salveze fiul. Apoi, după ce fiul ei a fost externat de la Terapie Intensivă, Simona a îngenuncheat în fața celor care l-au salvat pe Denis. ”Plângeam cu toții”, și-a amintit Txuma Urtasun.