Fotografia care strica telefoanele cu Android. Cine a folosit-o ca wallpaper, şi-a pierdut toate datele

O fotografie a devenit coșmarul multor utilizatori de telefoane mobile. Aceștia și-au pierdut toate datele după ce au folosit-o ca wallpaper, scrie BBC.

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 12:15
Fotografia care strica telefoanele cu Android. Cine a folosit-o ca wallpaper, şi-a pierdut toate datele

Toul a pornit în luna august a anului trecut. Omul de știință, Gaurav Agrawal, care este și fotograf amator, a făcut o poză în SUA, la lacul St. Mary, din Montana.

Citeşte şi: 10 jocuri cu fotbal pe Android populare în 2020

O noapte magică”, a descris acesta imaginea capturată, pe care a publicat-o pe platforma Flickr. La aproape un an distanță, a aflat dintr-un mesaj devenit viral pe tweeter că poza sa a cauzat probleme multor utilizatori de telefoane cu sistem Andoid 10.

Acestea se închideau brusc și necesitau revenirea la setările din fabrică, ceea ce însemna și pierderea datelor stocate pe telefon.

Nu am făcut nimic intenționat. Îmi pare rău că oamenii au avut probleme.”, a spus fotograful amator din San Diego.

Acesta a identificat și sursa problemei. A prelucrat poza cu un program de editare, iar formatul în care a exportat-o nu a fost compatbil cu acea versiune a sistemului de operare.

Eu am un iPhone și wallpaperul a fost mereu poza vieții mele”, a explicat Gaurav Agrawal. Acesta are 10.000 de fani pe Flickr și a avut poze publicate în National Geographic, scrie BBC.

Poşta Română a lansat o aplicaţie pentru Android

Poşta Română a lansat o aplicaţie mobilă pentru platformele Android. Aceasta oferă acces rapid şi direct la serviciile online ale operatorului naţional de servicii poştale. Descărcarea aplicaţiei este gratuită şi poate fi făcută direct din magazinul virtual Google.

Cu ajutorul aplicaţiei „Poşta Română”, clienţii pot verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace, îşi pot calcula singuri tarifele pentru fiecare serviciu în parte, pot căuta un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect etc), pot afla orice cod poştal şi au posibilitatea de a-şi crea un cont de utilizator unde pot completa formulare electronice şi pot urmări istoricul pentru toate serviciile cu plată utilizate.

De asemenea, aplicaţia oferă vizitatorilor care vor avea cont înregistrat şi posibilitatea de a accesa servicii cu plată, cum ar fi realizarea de abonamente de presă sau E-mandat, serviciul prin care clienţii pot face transfer de bani online.

Alte servicii cu plată, disponibile în aplicaţie, sunt MyPostalcard (creare şi expediere de cărţi poştale personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil), MyMark (creare şi expediere de etichete tip timbru, personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil) şi MyLetter (creare şi expediere de plicuri personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil).