Fotografia cu noul papă care a impresionat internetul

Papa Francisc I e cunoscut pentru stilul de viaţă modest, unul din lucrurile pentru care noul suveran pontif este plăcut de oameni. 

14 mart. 2013, 09:15

Unul dintre lucrurile care au apărut repede în presă din biografia lui Jorge Bergoglio, acum Papa Francisc I, este faptul că acesta este apropiat de viaţa obişnuită a oamenilor, mergând deseori cu mijloacele de transport în comun.

Una dintre fotografiile cu Bergoglio, în care călătoreşte cu metroul în Buenos Aires, pe când era arhiepiscop, a impresionat userii reţelelor sociale, catolici sau nu.

Noul Papă trăieşte cu un singur plămân încă din adolescenţă

De altfel, Bergoglio s-a numărat printre puţinii cardinali care, când a sosit la Roma pentru alegerea papei, nu a folosit autoturismele oficiale.

Acest om nu a vrut să ajungă Papă. Nici nu se aştepta să fie Papă. Alegerea lui este una foarte curajoasă„, a dezvăluit pentru CBS News consilierul papal, monseniorul Anthony Figueiredo.

Noului suveran pontif nu-i place să apară în presă şi a încercat să nu iasă prea mult în evidenţă. Este un microbist înflăcărat, un suporter declarat al clubului argentinian de fotbal San Lorenzo de Almagro şi mare iubitor de tango, transmite EFE.

Există şi lucruri mai puţin pozitive apărute în presă despre noul suveran pontif. Alegerea ca Papă a argentinianului Jorge Mario Bergoglio a stârnit şi critici, dincolo de emoţia stârnită de emoţia numirii unui nou Suveran Pontif.

Fostul arhiepiscop de Buenos Aires şi-a petrecut o mare parte a activităţii sale preoţeşti în timpul dictatorii militare a generalului Videla şi chiar este acuzat că a colaborat cu regimul, în detrimentul cetăţenilor argentinieni. Un laic catolic şi un fost iezuit au dezvăluit chiar o parte dintre relaţiile lui Bergoglio cu represiunea şi în cu unul dintre şefii juntei militare, amiralul Massera.