Fotografia devenită virală care ilustrează cum înţeleg unii urgenţa. A luat doar apă, dar a plecat cu căruciorul în portbagaj

O fotografie cu un cărucior de la un supermarket în portbagajul unei maşini a fost surprinsă de un participant la trafic şi a devenit virală pe reţelele de socializare.

RomaniaTV.net
15 mart. 2020, 17:29
Fotografia devenită virală care ilustrează cum înţeleg unii urgenţa. A luat doar apă, dar a plecat cu căruciorul în portbagaj

Românii au luat cu asalt magazinele de când a apărut criza coronavirusului, ceea ce se poate înţelege, până la un punct, din moment ce nimeni nu ştie cât va dura aceasta şi ce măsuri vor fi aplicate pentru a prevenii răspândirea virusului. Totuşi, unii cetăţeni depăşesc cu mult orice limită, aşa cum este cazul unui şofer din Focşani, care a plecat de la supermarket cu un bax de apă, pe care l-a încărcat în portbagaj cu tot cu căruciorul cu care l-a cărat.

Fotografia surprinsă în trafic în oraş a devenit virală pe reţelele de socializare, după ce un vrâncean şi-a umplut portbagajul nu cu alimente, ci chiar cu căruciorul în care se pun produsele şi care nu conţinea decât un bax de apă. Imaginea a stârnit amuzamentul oamenilor, care au comentat situaţia în fel şi chip. „Sigur când a ajuns acasă el şi cu nevasta şi-au zis unul- altuia: băi nevastă, dar stresaţi mai suntem”; „L-a luat acasă, îl dezinfectează şi apoi îl foloseşte doar el”; „La cumpărăturile online adaugi produsele în coş, el a adăugat coşul in portbagaj!”.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a făcut duminică un apel la populaţie să nu intre în panică, pentru că se vor găsi produsele esenţiale.

„Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie. Dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie. Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor.Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă şi de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili. Facem tot ce putem pentru a face faţă acestei provocări. Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toţii în siguranţă şi să vă oferim produsele necesare”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Citeşte şi: Comisarul Traian Berbeceanu, despre starea de urgenţă. Consilierul ministrului Vela s-a referit şi la raţionalizarea alimentelor