Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile

În preajma sărbătorilor de iarnă, apar și vești bune care dau speranță tuturor românilor. Astăzi au ajuns în țara noastră primele doze de vaccin antiCovid, arma pe care oamenii o vor folosi pentru a face coronavirusul să dispară.

25 dec. 2020, 17:02
Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile

Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile

Încet-încet, pe măsură ce marea majoritate a populației se va vaccina, sunt tot mai multe șanse ca pandemia să devină doar o amintire tristă.

Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. A intrat în ţară prin vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 13.40. Sâmbătă, dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Prima serie cuprinde 10.000 de doze de vaccin antiCovid, urmând ca din ianuarie România să primească câte 100.000 de doze pe săptămână.

Citiți și Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. Arafat: „Asistăm la un moment istoric, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

De Crăciun, cadrele medicale și-au recăpătat speranța și au transmis oamenilor, printr-o fotografie extrem de emoționantă și sugestivă, că vor avea parte de un nou început. Nou-născuții de la Regina Maria au fost costumați în spiridușii lui Moș Crăciun pentru a sărbători această zi specială și sunt pregătiți să-și întâlnească familiile.

„Acesta este anul care a schimbat lumea întreagă, dar mai ales lumea mamelor care au născut, cu curaj, altfel decât au visat. Lumea tăticilor care și-au ținut în brațe copiii abia după câteva zile. Lumea bunicilor care și-au cunoscut nepoții doar din poze. Și lumea echipelor medicale, care, cu dăruire au ales să fie prezenți și să contribuie la aceste noi începuturi, în siguranță.

Așa arată pregătiți de sărbătoare nou-născuții care vor schimba lumea familiilor lor și vor da cel mai bun sens unui an care va rămâne multă vreme în istorie. Vă urăm tuturor un Crăciun liniștit, cu sănătate și mult sens!”, e mesajul postat pe pagina de Facebook REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate, alături de fotografia care a topit inimile românilor.

Natalitatea tot mai scăzută, problema dramatică a României de azi

Fotografii precum cea de mai sus sunt tot mai rare, în condițiile în care natalitatea a scăzut dramatic în România în ultimii ani. Potrivit unor date din august 2020, populaţia României scade, în medie, cu 14.000 de persoane anual. Ţara noastră înregistrează cele mai mari modificări demografice din Europa, după Bulgaria. Pe lângă natalitatea şi fertilitatea scăzută, este vorba şi despre o problemă migratoare.

Specialiștii sunt de părere că problema se va agrava tot mai mult și că România va avea 15 milioane de lo­cuitori în anul 2050, 12 milioane în 2070 şi 8 mi­lioane în 2100, acesta fiind un scenariu optimist.