Fotografia zilei: Cum arată mâna unui chirurg, care a stat 4 ore în operaţie la 28 de grade ca să salveze o viaţă

Un medic chirurg a prezentat pe pagina sa de Facebook, cum arată mâna sa, după ce a stat 4 ore în sala de operație la 28 de grade. Medicul s-a luptat să salveze viața unui pacient care avea cancer de colon.

04 iul. 2020, 17:23
Fotografia zilei: Cum arată mâna unui chirurg, care a stat 4 ore în operaţie la 28 de grade ca să salveze o viaţă

„O gardă „liniștită „. După ce am operat 4 h echipat complet la 28 grade Celsius in sală de operație!”, a scris medicul Alexandru Rotundu pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie cu mâna sa.

Postarea doctorului de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” a fost apreciată de aproape 700 de ori și distribuită de aproape 300 de ori. 

 

Întrebat despre cum a rezistat atât de mult în sala de operație, medicul a declarat pentru vremeanoua: „Da, facem eforturi mari ca sã salvãm vietile semenilor dar, din pãcate, în lipsa relatãrilor cazurilor fericite, si nu putine, în care avem foarte multe succese, ies în evidentã doar cazurile neplãcute în care oamenii sunt supãrati de pierderea unei persoane dragi si lumea generalizeazã chestiile rele”.

„Pacientul acum se recupereazã postoperator, este monitorizat în terapie intensivã, este constient, stabil hemodinamic si respirator. La o orã dupã operatie era constient, am vorbit cu el, iar astãzi era foarte bine, a cerut detalii despre operatie. Era surprins de ceea ce a avut el , dar multumit când i-am zis cã s-a fãcut ceea ce a trebuit si are sperante de o viatã normalã dupã operatie”, a mai spus medicul.