Fotografie-eveniment la 5 ani de la tragedia „Colectiv”, publicată în Atlasul Frumuseţii: Lumea noastră are atâta nevoie de asta!

La cinci ani de la tragedia din Colectiv, Atlasul Frumuseţii a făcut publică o fotografie eveniment ce omagiază victimele cumplitului incident. Imaginea este dublată de povestea uneia dintre supravieţuitoarele incendiului. Medicii îi dăduseră şanse infime de supravieţuire.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 20:46
Fotografie-eveniment la 5 ani de la tragedia „Colectiv”, publicată în Atlasul Frumuseţii: Lumea noastră are atâta nevoie de asta!

Cum a început toată povestea: Oana a suferit o dublă tragedie: pe lângă rănile lăsate de flăcări, tânăra şi-a pierdut şi logodnicul în incendiu

„Era vineri, pe 30 octombrie. La fel ca astăzi, dar acum 5 ani.
Ziua aceea cumplită a început pentru Oana ca orice altă vineri din București, România. S-a dus la serviciu și seara a ieșit cu logodnicul la cină. Mai târziu, au decis să meargă la un concert într-un club, deoarece vocalistul principal al trupei era un bun prieten.

Se bucurau de spectacol când iadul a coborât pe pământ. Era 22:32 când a izbucnit un incendiu în club. În jur de 400 de oameni erau înăuntru și toți s-au grăbit să scape prin singura ieșire mică. În acel haos, mulți dintre ei au căzut, așa că ieșirea a fost în curând blocată. Cei care erau deja afară au început să-i scoată.

Oana era departe de ieșire și focul era deja peste tot. Logodnicul ei a acoperit-o cu brațele sale pentru a o proteja și cumva au reușit să iasă.
150 de persoane au fost rănite în acel incendiu teribil și 64 au murit. Mulți dintre ei, precum logodnicul Oanei, au fost adevărați eroi care au salvat vieți în timp ce și-au pierdut propria lor viață.

Oana, în comă timp de 40 de zile. Şansele sale de a supraviețui erau de aproximativ 5%

Miraculos s-a trezit. Dar apoi a aflat că logodnicul ei a murit și recuperarea ei va fi un proces greu și nesigur. Însă avea încă o motivație uriașă de a lupta pentru viața ei: doi părinți iubitori lângă ea, hotărâți să-și salveze singurul copil indiferent de ce.

Împreună au petrecut luni după luni în spitale, fără să-și piardă niciodată speranța. Oana a trecut prin zeci de operații. În timp, a devenit imună la diferite medicamente anestezice, astfel încât multe dintre intervenții chirurgicale au fost efectuate fără o anestezie generală. Medicii au fost uimiți de recuperarea Oanei. Această femeie incredibilă bătea cotele.

După doi ani de lupte imense, a început să vadă lumina de la capătul tunelului. Oana a trebuit să reînvețe să-și folosească părți ale corpului, să-și folosească mâinile fără degete și să se integreze în societate. Dar în noua ei viață este posibil chiar imposibilul.

Astăzi lucrează din nou ca analist de afaceri IT și călătorește cât poate. În paralel, a început un blog despre experiența ei. Prin ea, ea vrea să inspire oamenii să se simtă frumoși, în ciuda tuturor imperfecțiunilor. Și lumea noastră are atât de multă nevoie de asta!

Pentru mine, Oana este un supraom, genul de femeie care ne poate învăța un milion de lucruri. Logodnicul ei ar fi atât de mândru de ea. Și el era un supraom.

Profit de această ocazie pentru a-i aduce un omagiu lui și tuturor victimelor acelui incendiu cumplit.” 


loading...