FOTOGRAFII INEDITE: Traian Băsescu, înconjurat de maidanezi în curtea sa. Vezi cum se joacă cu ei

În contextul tragediei petrecute luni, când un copil de patru ani a fost ucis de un câine maidanez, Traian Băsescu a făcut un apel la toţi bucureştenii pentru a adopta câte un câine maidanez. În acest sens, preşedintele s-a oferit drept exemplu mărturisind că şi el a adoptat trei câini de pe stradă. Pe pagina sa oficială de Facebook au fost postate mai multe fotografii ce îl înfăţişează pe preşedinte alături de patrupedele sale. Şeful statului nu a fost la fel de prietenos cu maidanezi pe vremea când era primar al Capitalei. El a dus atunci o aprigă campanie de eutanasiere a câinilor fără stăpân.

03 sept. 2013, 18:45

Am acasă cinci câini, trei sunt adunaţi de pe stradă. Sunt curaţi, sunt vaccinaţi, sunt castraţi şi trăiesc lângă o familie. Doi stau separaţi de ceilalţi trei. Asta înseamnă dragoste de animale, pentru demagogi, ţine-l pe animal aproape, altfel se sălbăticeşte„, a declarat preşedintele, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

CITEŞTE ŞI Preşedintele Traian Băsescu cere eutanasierea câinilor fără stăpân

Traian Băsescu şi-a manifestat „simpatia” faţă de câinii maidanezi încă de pe vremea când era primar general al Capitalei. Fostul edil a realizat atunci un set de fotografii haioase cu câţiva căţeluşi maidanezi pe care îi hrănea chiar pe biroul său de la primărie.

 

Afecţiunea sa pentru câini nu l-a împiedicat ca în anul 2001, pe vremea când era primar al Capitalei, să demareze o campania de eutanasiere a maidanezilor.  

În ciuda protestelor asociaţiilor pentru protecţia animalelor, Traian Băsescu a pus în aplicare legea cu privire la câinii fără stăpâni care prevedea ca maidanezi să poată fi eutanasiaţi de primării. În perioada 2001-2004, când l-a conducerea Primărie Capitalei s-a aflat actualul preşedinte, de pe străzile oraşului au dispărut 60.000 de câini fără stăpân.