FOTOGRAFII RARE cu fiica lui Putin pe care a fost testat primul vaccin anti-COVID

Rusia a anunțat marţi că a creat primul vaccin din lume anti COVID, iar Vladimir Putin a afirmat că acesta a fost testat chiar pe fiica lui, pentru a da un plus de credibilitate descoperirii.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 13:14

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că una din fiicele sale şi l-a injectat.

„În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume”, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei ‘imunităţi durabile’ la COVID-19.

„Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente”, a declarat Putin, potrivit agenţiei de presă Interfax, adăugând că fata sa a făcut puţină febră, 38 de grade Celsius, după primul vaccin inoculat, iar temperatura sa a coborât la puţin peste 37 de grade Celsius a doua zi.

„După cea de-a doua injecţie, a doua vaccinare, temperatura i-a crescut de asemenea puţin, dar pe urmă a revenit la normal. În prezent, ea se simte bine”, iar concentraţia de anticorpi necesari împotriva coronavirusului este mare, a spus preşedintele rus, fără a preciza care dintre cele două fiice ale sale şi-a injectat vaccinul – Maria sau Ekaterina.

Presa din Rusia scrie că, cel mai probabil, Maria Vorontsova ar fi cea care a testat vaccinul, deoarece ea a absolvit Medicina, s-a specializat în Endocrinologie și este implicată în construcția unui spital în apropiere de Sankt Petersburg.

Citeşte şi: Ucraina, număr-record de cazuri noi de COVID-19: 1732 de infectări în ultimele 24 de ore