Fotoreporter la 8 ani VIDEO

Un copil de 8 ani este cel mai tânăr fotograf profesionist din Irak. El petrece ore în şir pe strazile Bagdadului, ca să surprindă cele mai interesante imagini. Băiatul încearcă să arate lumii întregi că Irakul este o ţară frumoasă şi civilizată.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 09:14
Fotoreporter la 8 ani VIDEO

Qumar Hashim s-a născut în 2003, la câteva luni după invazia americană din Irak. A moştenit pasiunea pentru fotografie de la tatăl său, care e fotoreporter.

„Îmi place fotografia pentru că surprinde viaţa de zi cu zi. De asta îmi place!”, a mărturisit băiatul care este cel mai tânăr fotoreporter.

„A început să fie interesat de acest domeniu încă de la grădiniţă, când avea 4 sau 5 ani. Se juca cu aparatele mele foto şi mi le lua din mână. A început apoi să vină cu mine la festivaluri şi să pozeze peisajele”, a povestit la rândul său tatăl tânărului talent, scrie Daily Mail.

Încă de la o vârstă fargedă, băiatul a pornit într-o misiune nobilă. El vrea să arate lumii întregi faţa nevăzută a ţării sale – oazele de armonie, cultură şi istorie din mijlocul unui stat devastat de război. Qumar a câştigat deja mai multe premii locale de fotografie. El speră ca într-o zi să fie recunoscut pe plan internaţional şi poate chiar să intre în Cartea Recordurilor.